Nieuws

Internal auditors starten 'Auditors for Charity'

Het Instituut voor Internal Auditors (IIA) gaat zich inzetten voor goededoelenorganisaties in Nederland en biedt kosteloos internal audit-begeleiding aan.

Waar bij grote (beursgenoteerde) ondernemingen de internal audit functie (IAF) gemeengoed is, beschikken goede doelen hier zelden over. "Vaak is het niet haalbaar vanwege de kosten. De beroepsvereniging voor Internal Auditors (IIA) wil ook maatschappelijk haar bijdrage leveren en biedt kosteloos Auditors for Charity voor goededoelenorganisaties (GDO) in Nederland aan", aldus het IIA.

Het doel van het initiatief is volgens IIA het helpen van goede doelen met het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en processen, zodat zij zich vooral bezig kunnen blijven houden met de goede doelen van de organisatie. Daarnaast ziet het IIA het leveren van een maatschappelijke bijdrage als een mooie leerervaring voor auditors.

"Auditors for Charity is interessant voor kleine en grotere GDO’s die bijvoorbeeld nog niet CBF-erkend zijn en dat wel willen. Of voor GDO’s die van CBF-categorie C naar D willen. Auditors for Charity biedt begeleiding op weg naar de CBF-erkenning en doet meer specifieke onderzoeken op het gebied van risicomanagement, integriteit, governance en interne toezicht en informatie over doelrealisatie en impact. Op deze manier kunnen goede doelen zich bezig blijven houden met hun kerntaken", zo stelt het IIA.

Geïnteresseerde GDO’s kunnen zich melden op de website van het IIA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.