Nieuws

NBA-bestuur reikt Loftrompetten uit aan Arif Dursun en Hakan Koçak

Tijdens de ledenvergadering van 13 juni 2022 heeft NBA-voorzitter Kris Douma namens het bestuur de NBA-Loftrompet uitgereikt aan Arif Dursun en Hakan Koçak.

De Loftrompet wordt uitgereikt aan personen die zich volgens het NBA-bestuur bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de NBA of voor het accountantsberoep. Dit keer ging de prijs naar de initiatiefnemers van de Busy Season Talks, de 'huiskamergesprekken' voor accountants.

Ledenvergadering_123juni2022_3_900x590.jpg

Arif Dursun en Hakan Koçak hebben de Busy Season Talks opgezet op Clubhouse tijdens de langdurige lockdown in het voorjaar van 2021. Daarmee hebben de twee jonge accountants volgens het NBA-bestuur "een platform gecreëerd waar ruimte is voor een open dialoog binnen het accountantsberoep, met ruimte voor afwijkende meningen. Iedereen is welkom in de huiskamer van de accountants, van student tot bestuurder, van accountant tot filosoof. De gesprekken variëren van luchtige onderwerpen en actualiteiten, tot lastige dilemma's."

Extra dimensie aan debat

Het is volgens de NBA indrukwekkend hoe Dursun en Koçak het initiatief niet alleen hebben opgezet, maar ook na een jaar nog altijd levend houden en iedere week een groeiende groep deelnemers aan dit initiatief weten te binden. Ze hebben zo "een extra dimensie gegeven aan het debat in onze beroepsgroep en dit debat niet alleen transparanter, maar ook meer bereikbaar gemaakt voor vooral de jongere accountant en voor studenten accountancy", aldus de beroepsorganisatie.

De twee initiatiefnemers hebben bovendien in de afgelopen maanden de groep van betrokkenen vergroot door middel van hosts, vrienden van de show en gasten, "waardoor 'het nieuwe geluid' in het accountantsberoep nog groter is geworden". Bij de uitreiking van de twee loftrompetten bedankte Hakan Koçak die andere betrokkenen voor hun bijdrage aan het succes van de Busy Season Talks. "Content maak je niet alleen", aldus Koçak.

Fotografie: Gerben Pul

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.