Nieuws

NBA organiseert ook in 2022 geen Accountantsdag en Dag van de Financial

De NBA organiseert dit jaar, net als in 2020 en 2021, geen fysieke Accountantsdag en ook geen Dag van de Financial. De beroepsorganisatie durft zulke grote events nog niet aan, vanwege een mogelijke nieuwe opleving van het coronavirus in het najaar.

De voorbereidingstijd voor grote congressen is lang en daarbij moeten vaak al in een vroeg stadium veel (financiële) afspraken worden gemaakt, aldus de NBA. Daarnaast is het risico van besmetting bij grote bijeenkomsten groot en daar wil de NBA op geen enkele wijze aan bijdragen, zo stelt de beroepsorganisatie.

Daarom is besloten om ook dit najaar nog geen grote fysieke bijeenkomsten, zoals de Accountantsdag en de Dag van de Financial, te organiseren. In 2020 en 2021 moesten deze events door de coronapandemie eveneens worden geschrapt. Het 125-jarig bestaan van de beroepsorganisatie werd in 2020 noodgedwongen online gevierd.

Mogelijk nieuwe opleving virus

Hoewel de coronamaatregelen op dit moment zijn opgeheven, houdt het kabinet sterk rekening met een nieuwe opleving van het virus in het najaar.

Minister Kuipers van VWS deed onlangs nog een oproep aan bedrijven om zelf maatregelen te nemen. Ook benadrukt de overheid in campagnes dat het virus nog om voorzichtigheid vraagt.

De NBA hoopt dat er in 2023, wellicht in een ander seizoen, wel weer een groot evenement voor alle leden kan worden georganiseerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.