Nieuws

Aandeelhouders Twitter stemmen voor overname door Elon Musk

De aandeelhouders van Twitter hebben dinsdag in meerderheid goedkeuring gegeven aan de overname van het socialemediabedrijf door Tesla-topman Elon Musk.

Musk probeert juist onder de overname ter waarde van 44 miljard dollar uit te komen en Twitter wil hem via de rechter dwingen de overname door te zetten.

De stemming van de aandeelhouders duurde slechts enkele minuten. De meeste stemmen werden online uitgebracht. Ook konden in de weken voorafgaand aan de vergadering al stemmen worden uitgebracht. Het bod van Musk werd in april bekendgemaakt en bedraagt 54,20 dollar per aandeel. De koers van Twitter beweegt nu rond de 42 dollar per aandeel.

In juli wilde de multimiljardair weer onder de overname uit komen. Twitter zou te weinig echte mensen onder de gebruikers hebben en te veel bots. Later voerde Musk nog een reden aan om onder overname uit te komen, namelijk kritiek op de leiding van het bedrijf door een klokkenluider. Die klokkenluider was dinsdag in de Amerikaanse Senaat om een verklaring af te leggen over tekortkomingen in de beveiliging tegen hackers en over andere privacykwesties van het platform.

De Tesla-topman mag van een rechter een deel van de verklaringen van de klokkenluider over spam en bots meenemen in zijn juridische strijd tegen het bedrijf. Musks advocaten schreven eerder in rechtbankdocumenten dat de beschuldigingen van die klokkenluider laten zien dat Twitter de voorwaarden voor de overname heeft geschonden.

Musk wilde vanwege die informatie ook uitstel van de rechtszaak. Daar ging de rechter echter niet in mee. De rechtszaak tussen Musk en Twitter staat voor oktober gepland.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.