Nieuws

Nieuwe rol voor NBA-directeur Berry Wammes

Berry Wammes, algemeen directeur bij de NBA, heeft bij het bestuur van de NBA aangegeven op afzienbare termijn te willen stoppen met zijn huidige functie. Hij blijft nog wel actief binnen de beroepsorganisatie.

Wammes zal zich, na een directeurschap van dertien jaar, binnen de NBA nog enkele jaren toeleggen op kennisdeling en kennisontwikkeling; een gebied dat altijd al zijn interesse had. Hij blijft daarmee de komende jaren nog in dienst van de NBA.

Het bestuur van de NBA heeft het voornemen om, vanwege de veranderingen waar de NBA en de sector voor staan en de complexiteit daarvan, weer een tweehoofdige directie te benoemen. De directie zal dan gaan bestaan uit een algemeen directeur en een operationeel directeur.

Taakverdeling

De algemeen directeur, die ook eindverantwoordelijk is, gaat zich bezighouden met strategische en bestuurlijke zaken. Ook onderhoudt zij of hij de externe relaties. De operationeel directeur is verantwoordelijk voor de programma's en de bedrijfsprocessen.

NBA-voorzitter Kris Douma: "Wij zijn blij dat Berry Wammes zich nog enkele jaren zal blijven inzetten voor de beroepsorganisatie. Het bestuur zal binnenkort starten met de werving voor het nieuwe directieteam. Totdat daarvoor invulling is gevonden, blijft Berry in zijn huidige rol werken aan de verbetering van het beroep."

Zodra meer bekend is over de procedure voor de werving van een nieuwe directeur, worden daarover op de website van de NBA mededelingen gedaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.