Nieuws

Omzet Deloitte Global stijgt met bijna twintig procent

De omzet van Deloitte Global is in het boekjaar dat eindigde op 31 mei 2022 gestegen tot 59,3 miljard dollar, een toename van 19,6 procent in lokale valuta en 18,1 procent in dollars.

Dat blijkt uit het Global Impact Report van het big four-kantoor. De groei is explosief gestegen vergeleken met FY2021, toen Deloitte nog 2,7 procent omzetgroei in lokale valuta en 5,5 procent in dollars noteerde. Deloitte rekent in zijn persbericht voor dat het in zeven jaar tijd een omzetgroei heeft laten zien van in totaal 24 miljard dollar, oftewel 69 procent.

De consultancytak en financial advisory lieten de sterkste groei zien, met respectievelijk 24 en 23,3 procent. Volgens Deloitte profiteert de consultancytak van de advisering op het vlak van digitale transformatie en verduurzaming.

Audit en Assurance richt zich momenteel eveneens sterk op klimaat en duurzaamheid in de vorm van ESG-reporting. Het aandeel van de accountantspraktijk in de totale omzet van bijna zestig miljard dollar bedroeg vorig jaar $11,4 miljard. 

Crises doorstaan

Deloitte Global-topman Punit Renjen zegt erop te vertrouwen dat Deloitte er dankzij zijn principes sterk voor staat, en ziet dit bewezen in hoe het bedrijf de crises van deze tijd doorstaat. Hij noemt in dat verband de de pandemie, de geopolitieke instabiliteit, klimaatverandering en de huidige hoge inflatie.

"Door trouw te blijven aan ons doel om een impact te maken die ertoe doet, hebben onze mensen hun veerkracht getoond door flexibel te zijn en zich aan te passen om de uitdagingen van het afgelopen jaar aan te gaan, terwijl ze zich tegelijkertijd concentreerden op het bouwen van een betere toekomst - voor onze mensen, klanten en gemeenschappen", aldus Renjen.

Omzet per servicelijn (in mld. dollars)

 

  FY2022 FY2021 % (dollars)
Audit & Assurance

11,4

10,5

8,6

Financial Advisory

5,3

4,3

23,3

Risk Advisory

7,0

5,9

18,6

Tax & Legal

9,9

8,9

11,2

Consulting

25,8

20,8

24,0

Totaal

59,3

50,2

18,1

Deloitte Global Impact Report 2022

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.