Nieuws

Accountant Trump Organization cel in voor fraude

Allen Weisselberg, cfo van The Trump Organization, moet vijf maanden de gevangenis in wegens belastingfraude.

De cfo van het het onroerendgoedbedrijf van Donald Trump en diens familie gaf afgelopen zomer al toe dat The Trump Organization jarenlang belasting ontdook, door hem en andere werknemers te belonen met extraatjes als huisvesting, privéonderwijs en auto's die buiten de boeken werden gehouden.

De 75-jarige Weisselberg werkt al sinds de jaren tachtig voor het familiebedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Hij begon in 1973 zijn loopbaan als accountant bij Fred Trump, de vader van Donald Trump, en werkte vanaf 1986 fulltime voor Donald Trump. De financiële topman gaf toe dat hij 1,76 miljoen dollar aan niet-aangegeven inkomsten had ontvangen en stemde ermee in om bijna twee miljoen dollar aan achterstallige belastingen te betalen.

Weisselberg was decennialang de belangrijkste financiële man van Donald Trump en zou vrijwel alles weten over zowel de zakelijke als persoonlijke financiële situatie van Trump en zijn bedrijven. In 2021 werd hij aangeklaagd in New York vanwege belastingfraude.

'Heksenjacht'

Trump is zelf niet aangeklaagd in de zaak, maar The Trump Organization wel. Het bedrijf werd in december schuldig bevonden aan fraude, omdat het met een crimineel plan jarenlang de belastingautoriteiten heeft bedrogen. Weisselberg had vijftien jaar cel kunnen krijgen, als hij niet bij justitie had getuigd tegen het familiebedrijf. De straf voor het bedrijf, waarschijnlijk een boete, wordt binnenkort bekend gemaakt.

The Trump Organization heeft hotels, golfbanen en vakantieverblijven over de hele wereld. Trump zette de aanklachten eerder weg als een "heksenjacht van de radicaal-linkse Democraten" en "gerechtelijk wangedrag".

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.