Nieuws

Cfo's Ahold en ABN Amro vertrekken alweer

Cfo Lars Kramer van ABN Amro en cfo Natalie Knight van Ahold kondigden allebei hun voortijdige vertrek aan.

Kramer, die in juni 2021 werd aangesteld voor een termijn van vier jaar, legt per 30 april zijn functie neer om zijn loopbaan buiten ABN Amro voort te zetten. Het opvolgingsproces voor een vervanger van Kramer is al in gang gezet, laat de bank weten.

Knight was cfo bij Ahold Delhaize sinds begin 2020 en geeft als reden voor haar vertrek dat zij wil terugkeren naar de Verenigde Staten. Het supermarktconcern is ook al bezig met het zoeken naar opvolging.

Groot verlies

Topman en registeraccountant Robert Swaak van ABN Amro noemt het vertrek van Kramer "een groot verlies voor de bank", maar Swaak "respecteert zijn keuze om deze kans buiten onze bank aan te grijpen". Wat Kramer gaat doen is nog niet bekendgemaakt. Volgens het FD blijft hij werkzaam in de financiële sector, maar stapt niet over naar een directe concurrent van ABN Amro. De cfo blijft tot het moment dat hij vertrekt voor ABN Amro werken om een soepele overdracht te verzekeren. 

Topman Frans Muller van Ahold Delhaize laat in een persverklaring weten dat Natalie Knight slechts kort de functie van cfo heeft vervuld, maar dat hij haar beslissing "om met haar familie terug te keren naar de Verenigde Staten na een verblijf van meer dan 25 jaar in Europa" respecteert. Muller memoreert ook haar positieve impact op de organisatie en haar passie voor duurzaamheid en diversiteit. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.