Nieuws

Huwelijk multimiljonair Sanderink heeft geen invloed op bedrijfsvoering Centric

Multimiljonair Gerard Sanderink (74) is begin januari in stilte getrouwd met zijn omstreden vriendin Rian van Rijbroek (53). Volgens interim-bestuurder Peter Wakkie van Sanderinks IT-bedrijf Centric heeft het huwelijk geen invloed op de bedrijfsvoering.

Over Centric heeft Sanderink sinds november 2022 namelijk niets meer te vertellen. Nadat de oprichter het bedrijf bij herhaling had betrokken bij een persoonlijke vete met zijn ex-geliefde Brigitte van Egten, ontnam de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam hem uiteindelijk zijn bevoegdheden als bestuurder en aandeelhouder.

Eerder werd Sanderink al geschorst en nam ervaren bestuurder Wakkie de rol van bestuurder bij Centric op zich.

Cyber-charlatan

Sanderink en Van Rijbroek kennen elkaar sinds de zomer van 2018. Van Rijbroek heeft een reputatie als "cyber-charlatan"; ze deed zich eerder voor als cybersecurity-expert en haalde daarmee zelfs Nieuwsuur. Inmiddels heeft zij grote invloed op Sanderinks leven en zijn bedrijven en is al enkele jaren bestuurder van een stichting die na de dood van Sanderinks diens erfenis gaat beheren.

Volgens de jongste Quote 500 is die erfenis niet gering en is Sanderink goed voor ruim vijfhonderd miljoen euro. Naast IT-bedrijf Centric omvat zijn imperium ook ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud met dochterbedrijven Antea Group en bouwbedrijf Strukton. Verder bezit Sanderink nog zo'n 67 hectare landbouwgrond in Twente, ter waarde van bijna vijf miljoen euro.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.