Nieuws

BusySeasonTalks verruilt Clubhouse voor podcasts

De organisatoren van de BusySeasonTalks stoppen dit seizoen met het gebruik van Clubhouse als medium voor de 'huiskamergesprekken' voor en door accountants. In plaats daarvan komen ze regelmatig met podcasts met aansprekende gasten.

Volgens Arif Dursun, samen met Hakan Ko├žak initiatiefnemer van BST, is de geluidskwaliteit van Clubhouse niet meer voldoende voor de invulling van de sessies zoals zij die voor ogen hebben. Bovendien is het bereik via podcasts veel hoger dan via Clubhouse.

Die audio-app werd populair in coronatijd, toen ook veel (jonge) accountants verplicht thuis zaten. Het afgelopen seizoen liep het aantal luisteraars van de live dinsdagavondsessies geleidelijk terug, maar werden de uitzendingen achteraf als podcast wel goed beluisterd.

Actualiteiten

Op Prinsjesdag, 19 september, was de laatste Clubhouse-editie van BST geheel gewijd aan actualiteiten in de accountancy. Onder leiding van hosts Mucahit Cavdar en Arthur Jager spraken gasten Fou-Khan Tsang (Alfa) en Wilbert Geijtenbeek (freelance journalist) over thema's als de consolidatieslag in de openbare praktijk, frauderisicoanalyse, duurzaamheidsrapportages en de gestegen kosten van accountantsdiensten. Net als eerdere edities is ook deze terug te luisteren via Spotify.

Oktober

De reeks BST-podcasts groeit ondertussen snel. Op de planning voor oktober staan gesprekken met Berry Wammes (NBA, 5 oktober), Marcel Pheijffer (Nyenrode, 9 oktober), Henk Nijboer (vertrekkend Tweede Kamerlid PvdA, 16 oktober) en Avinash Nandram (Auditdienst Rijk, 23 oktober).

Meer informatie is beschikbaar via de LinkedIn-pagina van BST.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.