Nieuws

RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten.

Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

Volgens de RVO zijn nog niet alle aanvragen verwerkt en afgehandeld. Van de 6532 afgehandelde aanvragen zijn er 5304 toegekend en de rest werd afgewezen. Er is op dit moment bijna 69 miljoen euro aan steun uitbetaald.

Op 21 maart opende het loket voor de TEK-regeling, die aan energie-intensieve mkb-bedrijven met terugwerkende kracht financiële ondersteuning biedt voor hogere energiekosten voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december van dit jaar.

Bedrijven in de horeca zoals restaurants, cafetaria's, ijssalons en cafés hebben de meeste aanvragen gedaan. Zij waren samen goed voor circa 3700 aanvragen. Maar ook voetbalclubs met buitenvelden (532 aanvragen) en brood- en banketbakkerijen (313 aanvragen) hebben dat veel gedaan.

De RVO stelt dat er in de afgelopen weken nog veel aanvragen binnenkwamen. Dat waren er meer dan in de voorgaande periode. Op de laatste dag, dus deze maandag, ging het om 658 aanvragen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.