Nieuws

Zestigduizend ondernemers met corona-betaalachterstanden bij fiscus

Een "grote groep" van zestigduizend ondernemers met een belastingschuld uit de coronacrisis heeft betaalachterstanden bij de Belastingdienst.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft demissionair staatssecretaris Marnix van Rij dat deze groep gezamenlijk een openstaande schuld van 4,1 miljard euro heeft. Bijna een kwart van alle bedrijven met een coronaschuld heeft een achterstand.

In augustus hadden nog meer bedrijven betalingsachterstanden: toen ging het om meer dan negentigduizend bedrijven. Inmiddels zijn ook betalingsregelingen ingetrokken. Van de zestigduizend bedrijven die termijnen hebben gemist, valt bijna driekwart (een kleine 43 duizend) in de categorie kleine bedrijven.

Coulance

Zo'n 27.000 bedrijven lossen niet alleen te laat hun coronaschulden af maar hebben ook betaalachterstanden die na de coronacrisis zijn ontstaan. Dat is een reden om de betalingsregeling in te trekken.

De Belastingdienst stelt zich zeker tot 1 april 2024 nog coulant op. Daardoor staat de fiscus niet meer vooraan ten opzichte van andere schuldeisers. Ook gaat de Belastingdienst eerder akkoord met verzoeken om de schulden kwijt te schelden.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.