Nieuws

Accountant door naar finaleronde kennisquiz

Accountant in business Sjoerd Hiemstra heeft dankzij zijn brede kennis en een sterke medespeler de finale bereikt van kennisquiz '2 voor 12'.

Eerder kon al worden bericht dat Hiemstra, IFRS-specialist bij ING, samen met teamgenoot Anja Bart een uitstekende eerste ronde speelde bij de pittige kennisquiz van BNNVara. In de tweede ronde is de tijd iets korter voor het beantwoorden van de twaalf vragen, dus zit er iets meer tijdsdruk op.

Ook nu had het team Hiemstra-Bart sterke tegenstanders. Maar opnieuw bewezen ze hun brede algemene kennis en wisten samen negen van de twaalf vragen uit het hoofd te beantwoorden. Dat maakte uiteindelijk het verschil, want daarmee werden de twee vrouwelijke opponenten met een 'flinke neuslengte' verslagen: 587 tegen 563 punten. Alleen het juiste antwoord op de vraag naar de hoofdstad van Slowakije (Bratislava) werd door het duo gemist.

Finale

Na twee rondes is altijd de vraag van spelleider Astrid Joosten: Stoppen en het gewonnen geldbedrag mee naar huis nemen, of door naar de finale met kans op een groter geldbedrag en eeuwige roem? Hiemstra en Bart gaan voor "de dood of de gladiolen". 

Hun finaleronde, waarbij de tijd opnieuw korter is, spelen zij op vrijdagavond 10 november om 20.26 uur op NPO2. Terugkijken van hun vorige rondes kan via NPO Start

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.