Nieuws

NBA benoemt Grecor de Vries als directeur operations

Het bestuur van de NBA heeft Grecor de Vries (1972) benoemd tot directeur operations. Hij begint op 1 februari bij de beroepsorganisatie.

Grecor de Vries studeerde bedrijfseconomie aan de Haarlem Business School en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU in Amsterdam. Hij werkte tot 2017 in diverse management- en directiefuncties bij de Rabobank.

Sinds 2017 vervulde hij bij verschillende organisaties interim-opdrachten. De laatste twee jaar was hij directeur bedrijfsvoering bij RIBW K/AM, een organisatie die professionele ondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Tweehoofdige directie

De NBA heeft nu nog een eenhoofdige directie. Omdat het aantal lopende programma’s in het kader van het meerjarenplan toeneemt en de complexiteit van het bureau navenant, besloot het NBA-bestuur eerder om over te stappen naar een tweehoofdige directie, met een algemeen directeur en een directeur operations.

De Vries gaat als nieuwe directeur operations nauw samenwerken met en rapporteren aan algemeen directeur Liane Vlaskamp. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de aansturing van het bureau en de ondersteuning van het NBA-bestuur.

Verheugd

"Ik verheug mij op mijn nieuwe rol", aldus Grecor de Vries. "De accountancysector is volop in beweging en ik zie er naar uit om samen met Liane Vlaskamp leiding te geven aan het NBA-bureau, dat een belangrijke rol speelt bij de veranderingen in de sector."

NBA-voorzitter Kris Douma geeft aan dat het bestuur verheugd is met de komst van De Vries. "Alle gesprekken die wij gevoerd hebben, wijzen er op dat hij de juiste man op de juiste plek is. Het bestuur ziet uit naar de samenwerking."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.