Nieuws

Recordhoeveelheid Tikkie-betalingen in 2023

Nederlanders betaalden dit jaar een recordhoeveelheid van 150 miljoen Tikkies, in totaal goed voor 6,6 miljard euro aan overschrijvingen. De betaalapp wordt ook steeds vaker zakelijk gebruikt.

Dat meldt ABN AMRO, de bank achter Tikkie, de dienst voor mobiele betalingen. Op Black Friday werden meer dan een half miljoen Tikkies betaald en daarmee was het de drukste dag dit jaar. De meeste Tikkies werden verstuurd voor eten, lunches en boodschappen. De grootste pieken ontstaan volgens de bank tegen het einde van de maand, als de salarissen gestort worden.

Vorig jaar was ook al sprake van een record. Toen waren 130 miljoen Tikkies samen goed voor 5,5 miljard euro aan overschrijvingen. Tijdens de coronapandemie werden minder Tikkies verstuurd, mogelijk omdat betaalverzoeken vaak horecagerelateerd zijn en cafés en restaurants toen verplicht gesloten waren.

Zakelijk gebruik

Ook op de zakelijke markt wordt de betaaldienst steeds meer ingezet, aldus ABN AMRO. Voordeel is dat ook zakelijke gebruikers Tikkies over het algemeen snel betalen: 82 procent wordt binnen één dag betaald en 59 procent al binnen een uur.

Ook statiegeld kan inmiddels via Tikkie uitgekeerd worden. In totaal werden er dit jaar ruim 2,1 miljoen statiegeldverpakkingen ingezameld en uitbetaald via Tikkie, volgens de dienst.

De betaaldienst werd in 2016 geïntroduceerd. Andere banken als ING en Rabobank bieden een eigen dienst voor betaalverzoeken aan.

Bron: ANP/ABN AMRO  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.