Accountant TV

Accountant TV

Onder Accountant TV bundelt deze site videoproducties van Accountant.nl: impressies van bijeenkomsten, videojournaals, interviews, opnamen 'achter de schermen' bij verschillende gelegenheden en meer.

Alle videouitzendingen van Accountant.nl en de NBA, inclusief webinars, registratie van de jaarlijkse Accountantsdag en meer, zijn terug te vinden op YouTube.

NBA-voorzitter: meer naar buiten treden (28 februari 2019)

Het huidige imago van het accountantsberoep hebben we ook aan onszelf te danken, aldus de voorzitter in de jongste editie van de serie video-interviews. Het beroep moet naar buiten treden en meer communiceren over wat er van accountants mag worden verwacht.

NBA-voorzitter: dit jaar veel aandacht voor cultuur en gedrag (31 januari 2019)

De NBA geeft dit jaar veel aandacht aan verbetering van cultuur en gedrag in de sector, naast thema's als fraude en continuïteit. Dat zegt Marco van der Vegte in de eerste aflevering van 'Vragen aan de voorzitter', een maandelijks video-interview met de NBA-voorzitter.
Uitgangspunt van de maandelijkse interviews is dat leden van de NBA vragen kunnen indienen om aan de voorzitter te stellen, via vragenaandevoorzitter@nba.nl. Maandelijks wordt hieruit een aantal vragen geselecteerd.
De video-interviews zijn te vinden via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA, LinkedIn en Twitter. Ze verschijnen elke laatste donderdag van de maand.

 

Ledenvergadering NBA stemt voor kleiner bestuur

De NBA-leden stemden medio december 2018 tijdens de algemene ledenvergadering in overgrote meerderheid in met een verkleining van het NBA-bestuur van dertien naar zeven leden. Voorzitter Marco van der Vegte en enkele bezoekers blikken kort terug.

 

Fraudedebat: stevige discussie, nog geen oplossing

Over wat men van de accountant mag verwachten rondom fraude werden de deelnemers het niet eens tijdens het eerste live debat van Accountant.nl, op 4 oktober gehouden naast het Fraude Film Festival. Enkele reacties van deelnemers, bezoekers en dagvoorzitter Joost Hoebink.

 

IAASB in Amsterdam

Half maart 2018 vergaderde de IAASB (International Auditing and Assurance Standards Board) in Amsterdam. Accountant TV sprak met voorzitter Arnold Schilder over maatschappelijke relevantie en internationaal overleg.

 

Vier uitzendingen uit voorjaar 2015

Accountant.nl presenteerde in het voorjaar van 2015 via Accountant TV een serie interviews en discussies over het accountantsberoep. De uitzendingen werden gepresenteerd door Peter van Ingen, bekend van onder meer de televisieprogramma's Zomergasten en Buitenhof. Terugkijken kan nog steeds hier. 

Aflevering 4

29 juni 2015

Een interview moet toenmalig NBA-voorzitter Pieter Jongstra, onder meer over ontwikkelingen in het beroep en prijsvechterslabels in de mkb-markt. Verder een interview met Tweede-kamerlid Henk Nijboer (PvdA) en een gesproken column door Marisa Noronha, destijds bestuurslid van NBA Young Profs.

Aflevering 3

8 juni 2015 

Novak-directeur Guus Ham in discussie met bestuurder Marcel Welsink (Grant Thornton) over concurrentie in de mkb-markt. Ook een interview met Janine van Diggelen, destijds hoofd Toezicht Kwaliteit Accountantscontrole en Verslaggeving bij de AFM en voorzitter van IFIAR, de internationale organisatie van toezichthouders op accountantsorganisaties. Hoogleraar Philip Wallage (Vrije Universiteit) verzorgt een gesproken column over de foutencultuur bij accountantsorganisaties.

Aflevering 2

30 april 2015 

Interview met Jan Hommen, destijds ceo KPMG, over gerealiseerde veranderingen binnen de KPMG-organisatie,  zijn rol in dat proces en  zijn opvolging. Daarnaast een interview met Antoinette Dijkhuizen, oprichtster van 4you accountancy. De gesproken column over beroepstrots wordt verzorgd door Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate finance aan Nyenrode.

» Bekijk het hele interview met Jan Hommen

Aflevering 1

9 april 2015 

Michèle Hagers, destijds voorzitter van de assurance-tak van EY, en bestuursvoorzitter Fouk Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs in gesprek over de cultuurverandering binnen accountantsorganisaties. Verder een interview met Marie-Pauline Lauret, voormalig voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountancy, en een gesproken column door Hans Ludo van Mierlo over de eed voor accountants.

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Gerelateerd

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.