Accountant TV

Accountant TV

Accountant.nl presenteerde in het voorjaar van 2015 via Accountant TV een serie interviews en discussies over het accountantsberoep. De uitzendingen werden gepresenteerd door Peter van Ingen, bekend van onder meer de televisieprogramma's Zomergasten en Buitenhof. Terugkijken kan hier.

Aflevering 4

29 juni 2015

'Ik wil best zeggen wat ik daarvan vind: een rare constructie'

Dat zegt kersvers NBA-voorzitter Pieter Jongstra op Accountant TV (aflevering 4) over het door Grant Thornton starten van een prijsvechterslabel waar geen accountants werkzaam zullen zijn.

In het interview zegt Jongstra zich vanuit de NBA vaker te zullen uitspreken over ontwikkelingen in het beroep. Hij noemde de discussie over prijsvechterslabels in de mkb-markt (zie de vorige aflevering van Accountant TV) als voorbeeld. “En ik wil nu ook best even zeggen wat ik daarvan vind.”

Tijdens deze vierde uitzending verder een interview met Tweede-kamerlid Henk Nijboer (PvdA) en een gesproken column door Marisa Noronha, bestuurslid van NBA Young Profs, over de noodzaak van een rechte rug van studenten bij de balans tussen werk en studie.

Opbouw van de uitzending (start vanaf):

Aflevering 3

8 juni 2015

Prijsvechten in mkb: 'Volksverlakkerij'

Accountantskantoren die het mkb bedienen met een budgetlabel waarbij geen accountants werken, doen aan "een vorm van volksverlakkerij". Dat betoogt Novak-directeur Guus Ham in een discussie met bestuurder Marcel Welsink (Grant Thornton) over concurrentie in de mkb-markt.

Tijdens deze derde uitzending verder een interview met Janine van Diggelen, hoofd Toezicht Kwaliteit Accountantscontrole en Verslaggeving bij de AFM en sinds april voorzitter van IFIAR, de internationale organisatie van toezichthouders op accountantsorganisaties.

Hoogleraar Philip Wallage (Vrije Universiteit) verzorgt een gesproken column over de foutencultuur bij accountantsorganisaties.

Opbouw van de uitzending (start vanaf):

Aflevering 2

30 april 2015

Interview met Jan Hommen

Tijdens de tweede uitzending spreekt Jan Hommen, ceo KPMG, over de gerealiseerde veranderingen binnen de KPMG-organisatie, over zijn rol in dat proces en over zijn opvolging.

De uitzending begint met een interview met Antoinette Dijkhuizen, oprichtster van 4you accountancy. De gesproken column gaat over beroepstrots en wordt verzorgd door Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate finance aan Nyenrode.

Opbouw van de uitzending (start vanaf):

» Bekijk het hele interview met Jan Hommen

Aflevering 1

9 april 2015

Cultuur en verandering

Tijdens de eerste uitzending praten Michèle Hagers, voorzitter van de assurance-tak van EY, en bestuursvoorzitter Fouk Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs en over de cultuurverandering binnen accountantsorganisaties.

Daarnaast is er een interview met Marie-Pauline Lauret, voormalig voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountancy, en een gesproken column door Hans Ludo van Mierlo over de eed voor accountants.

Opbouw van de uitzending (start vanaf):

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Gerelateerd

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.