Nieuws

NBA-voorzitter: 'Klimaatneutraal worden is voor bedrijven een bumpy road'

NBA-voorzitter Marco van der Vegte is benieuwd of de bijdrage van accountants aan bod komt tijdens de wereldwijde klimaattop in Glasgow. In de jongste editie van 'Vragen aan de voorzitter' noemt hij het klimaatneutraal worden voor bedrijven een 'bumpy road', maar accountants kunnen daar wel een rol in spelen.

De NBA heeft recent een Handleiding Klimaat uitgebracht, die tastbare handvatten biedt voor accountants bij het rapporteren over duurzaamheid. Van der Vegte heeft waardering voor de oproep van Eumedion om de impact van het klimaat te benadrukken in de key audit matters bij de controle van beursfondsen. "Maar het begint wel bij goede verslaggeving in het jaarverslag van de onderneming zelf."

De NBA heeft de nodige reacties gehad op de consultatie van een rapportageverplichting rondom fraude en continuïteit in de controleverklaring. : Juist door dat zichtbaar te maken, geven we de accountant de rol die deze behoort te hebben vanuit de standaarden", aldus Van der Vegte. Met de partijen die gereageerd hebben wordt in een rondetafelsessie gesproken over de afronding van het consultatiedocument.

Van der Vegte erkent een "dubbel gevoel" te hebben bij zijn naderende afscheid als voorzitter, maar is wel "ongelofelijk blij" met de voordracht van Kris Douma als zijn mogelijke opvolger.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.