Nieuws

NBA dringt bij SZW aan op efficiënte aanpak NOW-verantwoordingen

De NBA heeft, met hulp van kantoren, bij het ministerie van SZW "creatieve ideeën" ingebracht om de verantwoording van de NOW-regeling efficiënter in te richten. Dat zegt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in 'Vragen aan de voorzitter'.

Ambitie van de NBA is om het verantwoordingsproces te versnellen, lasten te verlichten en op sommige punten meer duidelijkheid te verschaffen, aldus de NBA-voorzitter. De voortgang van het overleg met SZW stokt even, stelt hij, dus is de NBA wat aan het “duwen”. Van der Vegte hoopt binnen enkele weken meer te kunnen melden. De NBA-voorzitter kijkt in het videogesprek ook nog even terug op de ophef rondom de voordracht van zijn mogelijke opvolger. Inmiddels is een bredere selectiecommissie aan het werk om voor de december-ALV met een nieuwe kandidaat-voorzitter te komen.

Het interview is te bekijken via Accountant.nl, NBA.nl, het YouTube-kanaal van de NBA en LinkedIn. Leden kunnen vragen indienen via vragenaandevoorzitter@nba.nl. Terugkijken van eerdere edities kan hier.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.