Nieuws

Beconregeling gewijzigd, aanvullend uitstel mogelijk

In overleg met koepelorganisaties en softwareontwikkelaars is de uitstelregeling voor belastingconsulenten ('beconregeling') door de Belastingdienst gewijzigd.

Via de beconregeling kunnen belastingconsulenten uitstel aanvragen voor het inleveren van aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting van hun klanten.
Door een wijziging van de regeling kunnen belastingconsulenten minimaal twee of vier maanden aanvullend uitstel krijgen, afhankelijk van het moment waarop zij dit aanvragen.
Vier maanden aanvullend uitstel is mogelijk wanneer het verzoek wordt ingediend voor 1 april 2023. Wanneer het verzoek later, maar voor 1 mei 2023 wordt ingediend, is twee maanden aanvullend uitstel mogelijk.

De wijziging geldt al voor aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2021. Normaal gesproken loopt voor deze aangiften over 2021 het uitstel af op 30 april 2023. Voor aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2022 kan vanaf 1 maart 2023 uitstel worden aangevraagd in de beconregeling.

Belastingconsulenten moeten wel motiveren waarom aanvullend uitstel nodig is, via een softwarepakket dat geschikt is voor Standard Business Reporting (SBR). Meer informatie is beschikbaar via de website van de Belastingdienst.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.