Nieuws

Eén op zeven ondernemingen betaalt meeste facturen te laat

Nederlandse ondernemingen zijn niet heel betrouwbaar als het aankomt op het tijdig betalen van de rekening. Minder dan de helft van de ‘corporates’ betaalt vrijwel alle binnenkomende facturen op tijd.

Eén op de zeven ondernemingen betaalt het grootste deel van de rekeningen te laat. Dat blijkt uit onderzoek door DirectResearch onder meer dan tweehonderd finance- en inkoopprofessionals bij Nederlandse corporates, waarover Executive Finance bericht.

Het betalingsbeleid is maar in een klein deel van de gevallen reden voor het te laat betalen. Veel financials hebben last van de grote hoeveelheid correcties die nodig zijn in het factuurverwerkingsproces.

Trage goedkeuring

In de meeste gevallen duurt de goedkeuring van facturen binnen ondernemingen te lang. Bij veel corporates gebeurt het goedkeuren van facturen nog handmatig; ofwel op basis van een workflowsysteem, ofwel op basis van papier of e-mail.

Bij een kleine minderheid vindt de goedkeuring al geautomatiseerd plaats. Slechts één procent van de corporates ontvangt en verwerkt alle facturen volledig automatisch.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.