Nieuws

Nederlandse overheid en ABN Amro steken miljoenen in Fairphone

Het Nederlandse smartphonebedrijf Fairphone kan rekenen op 49 miljoen euro aan nieuwe investeringen. Dat geld komt van het door de overheid opgerichte investeringsfonds Invest-NL, het ABN Amro Sustainable Impact Fund en enkele andere investeringspartijen.

Fairphone produceert duurzame telefoons met bijvoorbeeld hergebruikte materialen en probeert in het productieproces de omstandigheden van werknemers te verbeteren. De onderneming wil met het geld onder meer groeien, meer gerecyclede materialen gebruiken en leningen betalen.

Invest-NL noemt het bedrijf een voorbeeld binnen de elektronica. "Met zijn ongeëvenaarde aanpak om ethische producten te maken waarbij zowel mensen als de planeet centraal staan, zet Fairphone nieuwe standaarden voor de hele industrie", aldus Elisabeth Storm de Grave van Invest-NL.

Rol NBA

Ook de NBA is betrokken bij het Fairphone-project. De NBA brengt sinds 2017 financiële kennis en deskundigheid in. Daarmee levert de beroepsorganisatie een bijdrage aan het ontwikkelen van kennis op het gebied van de circulaire economie.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.