Nieuws

IIA consulteert nieuwe standaarden voor internal auditing

De internationale standaarden voor internal auditing krijgen een ingrijpende update. Het Institute of Internal Auditors (IIA) heeft de gewijzigde concept-standaarden gepubliceerd voor consultatie.

Het IIA, de wereldwijde beroepsvereniging voor internal auditors, wil met de wijzigingen de kwaliteit, relevantie en effectiviteit van de internal audit activiteiten voor de toekomst waarborgen.

Zo moet de structuur van het International Professional Practices Framework (IPPF) eenvoudiger worden en moeten onderdelen worden verduidelijkt en beter afgestemd. Ook moeten de standaarden (International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing) praktisch zijn en inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Bovendien verdienen ze meer bekendheid, ook bij belanghebbenden en toezichthouders, aldus het IIA. Het stimuleren van de prestaties en kwaliteit van de internal audit-functie moet de waarde van de organisatie helpen beschermen en verbeteren.

Reageren

De consultatie is een volgende stap in het IPPF Evolution Project, een proces dat in 2021 is gelanceerd en waarbij een groot aantal internal auditors en belanghebbenden is betrokken. Reageren op de concept-standaarden kan tot 30 mei 2023 via de website van het IIA.

Na verwerking van alle feedback worden de definitieve standaarden eind 2023 gepubliceerd. Twaalf maanden na publicatie treden ze in werking.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.