Nieuws

Loket TEK-regeling voor bedrijven geopend

Ondernemers kunnen vanaf nu een aanvraag indienen bij de overheid voor een tegemoetkoming in de energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling is open voor bedrijven die minimaal zeven procent van hun omzet kwijt waren aan energiekosten.

De TEK-regeling (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb) hoort bij een pakket energiesteunmaatregelen van het kabinet. Zo kregen huishoudens in november en december 2022 een bijdrage aan de energierekening en geldt sinds dit jaar een prijsplafond voor elektriciteit en gas.

De TEK-regeling moest echter nog verder vorm krijgen, waardoor ondernemers langer moesten wachten. Aanvragen kunnen nu met terugwerkende kracht vanaf 1 november vorig jaar worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voorschot verlaagd

Het voorschot dat bedrijven kunnen krijgen werd daags voor de opening nog verlaagd naar 35 procent van het verschil tussen de vastgestelde minimumprijzen voor gas en elektra en de prijzen die de bedrijven daadwerkelijk aan hun energieleveranciers moesten betalen. Eerder zou dat de helft zijn, maar de prijzen voor gas en elektra zijn verder gedaald dan verwacht.

MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof spreekt op BNR Nieuwsradio van een “complexe regeling”, waar ondernemers zich via de website van de RVO wel even in moeten verdiepen. Tegelijk krijgt de overheid een compliment voor het feit dat de regeling er nu is.

Loket

Het TEK-loket van de RVO blijft open tot 2 oktober 2023 om 17.00 uur. De TEK-regeling loopt tot en met het einde van dit jaar. De maximale compensatie bedraagt 160.000 euro per jaar.

In de reeks NBA Helpt-webinars organiseerde de beroepsorganisatie recent een webinar waarin ook de TEK-regeling aan de orde kwam. Dit webinar is terug te kijken via de website van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.