Nieuws

Team van Vrije Universiteit wint titel 'Auditors of the Future'

Een team van zes studenten van de Vrije Universiteit is winnaar van de eerste NBA-hackathon 'Auditing the Future'. Zes teams van universiteiten streden bij het event om de titel 'Auditors of the Future 2023'.

Auditing the Future is een Engelstalige accountancy challenge, gericht op wo-studenten die momenteel studeren in een financieel-economische richting. Teams van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Tilburg, Erasmus Universiteit, Vrije Universiteit, Nyenrode en Universiteit Maastricht namen bij de NBA deel aan de hackathon.

Hackaton_winnaars_900x590.jpg

Doel van de challenge is om studenten te laten ervaren hoe divers het accountantsberoep kan zijn en met welke vragen accountants worden geconfronteerd. De teams gingen als jonge accountants aan het werk voor het bedrijf 'Beans by Bruno'. Daarbij kwamen diverse accountancygerelateerde onderwerpen aan bod, zoals data-analyse, risicomanagement en duurzaamheidsinformatie. De casus tijdens de hackathon borduurt voort op een casus die ook is ingezet bij de NBA Impact Challenge, rondom een duurzaam koffiemerk.

Jury: 'hoog niveau finalisten'

De teams presenteerden de resultaten van hun casus aan een jury bestaande uit Eddy Vaassen (hoogleraar accountancy Universiteit Tilburg), Angelique Koopman (partner EY en docent aan Universiteit Tilburg), Aleks Kayhan (partner EY en bestuurslid NBA) en Iuliana Sandu (academic director Data Analytics Erasmus Universiteit). De jury prees het hoge niveau van de finalisten: "Zij hebben op verschillende manieren laten zien wat er van een accountant verwacht mag worden. Doorslaggevend in het eindoordeel van de jury was de wijze waarop de studenten van de VU hebben laten zien hoe belangrijk data-analyse is voor de audit."

Arbeidsmarktcampagne

De hackathon, die voor de eerste keer werd gehouden, is onderdeel van de arbeidsmarktcampagne  'Accountancy iets voor jou'. Die campagne wordt door de NBA ingezet om jongeren enthousiast te maken voor het accountantsberoep.

Dit voorjaar ontwikkelt de NBA samen met bureau Soapbox voor de Impact Challenge een nieuwe casus, die in het najaar van 2023 op de verschillende onderwijsinstellingen wordt ingezet. De lessen en colleges worden live in de klas verzorgd. Hiervoor maakt de NBA gebruik van een ambassadeursnetwerk van meer dan honderd enthousiaste accountants uit heel Nederland.

Meer informatie over de NBA Impact Challenge is te vinden op www.accountancyietsvoorjou.nl

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.