Nieuws

Van Eerd keert niet terug als topman Jumbo

Frits van Eerd keert niet terug als topman van supermarktketen Jumbo. Van Eerd is verdachte in een witwaszaak en had zijn functie al tijdelijk neergelegd. Hij wordt opgevolgd door Ton van Veen, die al tijdelijk leiding gaf aan het directieteam van Jumbo.

In september 2022 werd bekend dat Van Eerd was opgepakt als verdachte in een witwasonderzoek door de FIOD en het Openbaar Ministerie. Daarbij werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan. Invallen vonden onder meer plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther.

Jumbo verklaarde dat het onderzoek niet gericht is op het supermarktbedrijf zelf. De witwaspraktijken zouden volgens het OM hebben plaatsgevonden via onder meer vastgoedtransacties, autohandel en sponsoring in de motorcross.

Het onderzoek van het OM is nog niet afgerond. Volgens een verklaring van Jumbo heeft Van Eerd besloten dat hij, “ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek”, niet wil terugkeren als ceo van het supermarktconcern.

Nieuwe ceo

Jumbo stelt dat het bedrijf met de benoeming van Ton van Veen als ceo "doorgaat op de ingeslagen weg en dat de strategische koers voor de korte en lange termijn is gewaarborgd". Volgens het concern biedt hij de continuïteit en stabiliteit die Jumbo “in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft". Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo. Hij was eerder financieel topman en commissaris bij het bedrijf.

Colette Cloosterman-van Eerd, de zus van Frits, wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die in december op 84-jarige leeftijd is overleden. Hij droeg in 2009 de dagelijkse leiding over aan zijn zoon Frits.

De totale omzet van de Jumbo Groep (inclusief restaurantformule La Place) kwam over 2022 voor het eerst boven de tien miljard euro uit.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.