Nieuws

Alfa passeert omzetgrens van 100 miljoen euro

Alfa Accountants en Adviseurs is in 2022 de grens van 100 miljoen euro omzet gepasseerd. Die groei is volgens het kantoor vooral te danken aan een forse toestroom van nieuwe klanten.

De omzet steeg met 7,9 procent tot ruim 106 miljoen euro. Voor 2023 verwacht Alfa een verdere stijging naar 118 miljoen euro. Het resultaat vóór belastingen steeg naar 13,2 miljoen euro (2021: 11,1 miljoen). Het klantenbestand groeide met vijfhonderd ondernemers. Dat meldt het kantoor in het jaarverslag.

Ondanks optimistische verwachtingen voor het lopende jaar ziet Arnoud Bosch, cfo in de raad van bestuur van Alfa, ook uitdagingen. "Het is moeilijk om goede mensen uit de markt te halen, al hebben we in het eerste kwartaal van 2023 al een mooie slag gemaakt naar elfhonderd medewerkers. We hebben te maken met veranderende marktomstandigheden zoals de oorlog in Oekraïne die sommige van onze klanten raakt. De effecten van corona zijn nog niet helemaal weg. We hebben te maken een stikstofcrisis, met duurdere grondstoffen en terughoudend koopgedrag."

Alfa, dat van oudsher een sterke positie heeft in de agrarische sector, verwacht dat de gevolgen van de stikstofproblematiek voor het kantoor de komende jaren beperkt blijven. "Zolang als ik bij Alfa werk staat de sector al onder druk door wet- en regelgeving. Maar stikstof gaat zeker een groot effect hebben op onze klanten", aldus Bosch.

Duurzaamheidsadvisering

Alfa zet de laatste jaren in op verbreding van het dienstenpakket. Met name advisering op duurzaamheidsgebied is een speerpunt. Bosch: "De transitie waar ondernemend Nederland voor staat is groot. We zijn daar grote stappen in aan het zetten. Zo is transport een sector waar we sterk in zijn. Met externe partijen zijn we aan de slag om kennis met elkaar te verbinden. Maar duurzaamheid is een heel breed speelveld. Ik kan me voorstellen dat we als accountant betrouwbaarheid kunnen toevoegen aan duurzaamheidsinformatie. Maar vaktechnisch of inhoudelijk zijn er voor ons natuurlijk grenzen."

Alfa meldt verder in het jaarverslag dat het kantoor in de MT500 van 2022 de eerste plaats continueerde in de categorie 'Goed werkgeverschap' onder de advocaten- en accountantsbureaus en management consultancy. In een eigen medewerkerstevredenheidsonderzoek gaven de medewerkers het kantoor een rapportcijfer van 7,6, dat boven het branchegemiddelde ligt. Op het gebied van personeel is er volgens Alfa ook een aandachtspunt. Namens de ondernemingsraad is gepleit voor meer diversiteit. Dat heeft in het verslagjaar geleid tot de introductie van een taskforce diversiteit en inclusiviteit.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.