Nieuws

NBA-bestuur draagt Steef Visser voor als bestuurslid

Het NBA-bestuur draagt Steef Visser voor als nieuw bestuurslid. De ledenvergadering van de NBA stemt over zijn benoeming op 12 juni aanstaande.

Op de agenda van de komende ledenvergadering staat één vacature voor het NBA-bestuur, vanwege het aflopen van de zittingstermijn van bestuurslid Ingrid Hems. De ledengroep accountants in business heeft zittend bestuurslid Monika Bankert benoemd als afgevaardigde van het ledengroepbestuur. Daarom kan de ledenvergadering in juni een nieuw bestuurslid benoemen.

Bestuurslid

Beoogd bestuurslid Steef Visser RA is sinds 1979 werkzaam in de openbare accountantspraktijk en oprichter/partner van kantoor Visser & Visser, waarvan hij tot eind 2022 ceo was. Sinds de oprichting is dit kantoor gegroeid naar inmiddels 450 medewerkers. Momenteel geeft Visser er leiding aan verdere uitbouw van de accountantspraktijk.

Foto: Steef Visser

Tot begin 2023 was Steef Visser voorzitter van de Commissie MKB van de NBA. In die rol heeft hij de invloed en betekenis van de mkb-accountant binnen de NBA duidelijker geprofileerd, aldus de beroepsorganisatie. Daarnaast is Visser voorzitter van de raad van commissarissen bij Oost West Wonen te Middelharnis en actief als voorzitter en/of bestuurslid van verschillende maatschappelijke organisaties.

Bij de voordracht van een nieuw kandidaat-bestuurslid heeft het bestuur een uitgebreide en zorgvuldige procedure gevolgd, die is voorbereid en uitgevoerd door de selectie- en remuneratiecommissie, aldus de NBA. De werving voor de vacature is gestart in december 2022, waarbij is ingezet op een kandidaat met het profiel van een reguliere vergunninghouder.

Plaatsvervangend voorzitter

Zowel de voorzitter als de plaatsvervangend voorzitter worden telkens voor een jaar benoemd uit de leden van het NBA-bestuur. Vanwege het aftreden van Ingrid Hems als bestuurslid stemt de ledenvergadering in juni ook over de benoeming van een nieuwe plaatsvervangend voorzitter van het bestuur. Het NBA-bestuur draagt bestuurslid Carla Slotema-Tesser RA voor als plaatsvervangend voorzitter.

De ledenvergadering van de NBA wordt op 12 juni gehouden in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.