Nieuws

Pieter-Paul Saasen, oud-lid Stuurgroep Publiek Belang, overleden

Pieter-Paul Saasen, tot voor kort ceo van IT-dienstverlener Ctac, is op 31 maart jl. op 48-jarige leeftijd overleden, als gevolg van een slepende ziekte. Hij was eerder partner bij BDO en in 2014 lid van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep.

Saasen kondigde pas enkele dagen voor zijn overlijden binnen Ctac aan dat hij zijn functie als ceo om gezondheidsredenen moest neerleggen. Hij trad in oktober 2019 aan als cfo bij Ctac en werd daar in november 2021 ceo.

IT-bedrijf Ctac memoreert hem op de eigen website als "een visionaire, gedreven en daadkrachtige leider", die veel nieuw elan bracht binnen het bedrijf en in korte tijd "een stevig fundament" heeft gelegd voor de toekomst van Ctac.

Daarbij had Saasen "ook aandacht voor de cultuur met oog voor de mens en hoe we met elkaar omgaan". Een analyticus en snelle denker die de lat voor zichzelf hoog legde en zeer zal worden gemist, zo stelt de IT-dienstverlener.

Rapport Publiek belang

Saasen was tussen 2006 en 2019 als partner verbonden aan de accountantspraktijk van BDO. In die hoedanigheid werd hij in 2014 lid van de werkgroep Publiek Belang, die het rapport In het publiek belang opstelde met daarin 53 verbetermaatregelen voor de sector. "We zullen radicale maatregelen niet schuwen als we dat nodig vinden", schreef hij in aanloop naar dat rapport. "Maar ons uitgangspunt is het vinden van echte oorzaken en het aanpakken daarvan."

Na de verschijning van het rapport in september 2014 trad Saasen toe tot de Stuurgroep Publiek Belang, waarin grote accountantsorganisaties samen met de SRA en de NBA een verdere impuls gaven aan de verbetermaatregelen uit het rapport. In 2017 trad hij in verband met een tuchtzaak terug uit deze stuurgroep.

Hij verliet BDO begin 2019 en stapte, na een interimopdracht als general manager van autodeelbedrijf Amber, later dat jaar over naar Ctac. "Ik had als accountant al langer het gevoel dat ik ook wel eens aan de andere kant van de bestuurstafel zou willen zitten", stelde hij in september 2019 in een interview in het FD. Pieter-Paul Saasen laat een vrouw en vijf kinderen na.

FD: 'Pieter-Paul Saasen vocht door tot hij echt niet meer kon'

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.