Nieuws

Deloitte niet langer accountant van B&S

Beursfonds B&S zit voorlopig zonder accountant voor het boekjaar 2023. Tijdens de aandeelhoudersvergadering in Luxemburg kon het bedrijf nog geen opvolger voordragen voor Deloitte.

B&S is naar eigen zeggen in gesprek met twee accountantskantoren voor de controle over het boekjaar 2023. De huidige accountant Deloitte zit daar niet bij, zo gaf president-commissaris Derk Doijer aan tijdens de vergadering op 22 mei in Luxemburg, waar B&S formeel is gevestigd.

Eerder werd een herbenoeming van Deloitte vanuit B&S nog in het midden gelaten, bleek uit onderzoek door journalist Wilbert Geijtenbeek voor Accountant.nl. Voor de AvA van 22 mei stond de benoeming van een controlerend accountant wel geagendeerd, maar zonder een naam daarvan te noemen.

Moeizaam

Deloitte heeft de afgelopen drie jaar de controle verricht van het beursfonds, dat aan Euronext Amsterdam is genoteerd. Op vragen van VEB-directeur Gerben Everts werd geantwoord dat de relatie tussen B&S en Deloitte “moeizaam” was geworden, zo meldt het FD. B&S wilde niet aangeven of het beursfonds zelf, of de accountant de relatie heeft beëindigd.

Naar verwachting zal B&S deze zomer een extra aandeelhoudersvergadering organiseren, waar de voordracht van een nieuwe controlerend accountant op de agenda staat.

Groothandel B&S verkoopt onder meer producten aan winkelketens als Action en taxfree-winkels op luchthavens. Het bedrijf kwam eerder in opspraak door financiële transacties tussen oprichter Willem Blijdorp en het management.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.