Nieuws

Omzet Baker Tilly groeit ruim negen procent in 2022

De Nederlandse Baker Tilly-organisatie behaalde in 2022 een omzet van € 115 miljoen; een groei van ruim negen procent ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels heeft het kantoor bijna negenhonderd medewerkers, verdeeld over twaalf kantoren.

Zowel in de controlepraktijk als in overige dienstverlening groeide de omzet. In audit ging Baker Tilly van ruim 47 miljoen euro naar 51 miljoen. In ‘mkb accountancy en advies’ steeg de omzet met anderhalf miljoen naar 27 miljoen in het afgelopen jaar. Advisory groeide van 11 miljoen naar 15,2 miljoen euro. Alleen de fiscale praktijk bleef met 21,6 miljoen euro vrijwel stabiel ten opzichte van 2021.

Bestuursvoorzitter Ronald Hoeksel spreekt van een “mooi financieel resultaat”, waarmee Baker Tilly de positie als top-10-speler “stevig geconsolideerd” heeft. Corona was voorbij, maar de oorlog in Oekraïne en de inflatie leidden wel tot veel onzekerheid in de markt. “We zien dat het onze klanten ook in 2023 raakt.”

Arbeidsmarkt en diversiteit

Ook Baker Tilly ervaart de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Volgens Hoeksel blijft het een uitdaging om getalenteerde medewerkers te werven en te behouden. “We zetten alles op alles om goede mensen aan ons te verbinden.”

Het aantal medewerkers groeide in het verslagjaar van 837 naar 889. Net als in 2021 werkt 35 procent daarvan in de auditpraktijk, 22 procent in mkb accountancy en advies en 17 procent in fiscale dienstverlening. 58 procent is man, 42 procent is vrouw.

De organisatie zet volgens Hoeksel “hard in” op diversiteit en een veilige werkomgeving. “Ook van de tien nieuwe partners per 1 januari 2023 zijn er vier vrouw, dus dat beweegt de goede kant op.” De gemiddelde leeftijd daalde naar 34,7 jaar. De lengte van het gemiddelde dienstverband is inmiddels iets minder dan zes jaar.

Groei

Hoeksel wil met Baker Tilly “meedoen” in de huidige consolidatieslag van de sector en noemt schaalvergroting “een voorwaarde om te kunnen blijven investeren in kwaliteit en productverbreding”. Ook is groei noodzakelijk om op de arbeidsmarkt goede carrière- en ontwikkelkansen te kunnen bieden.

Het kantoor ligt naar eigen zeggen op koers richting € 200 miljoen omzet in 2027, maar onderzoekt ook groei door overnames van accountants- en advieskantoren. “Voorwaarde is dat ze qua kwaliteit en dienstverlening in onze strategie passen”, aldus Hoeksel.

Een online magazine ‘Meet Baker Tilly’ met een terugblik op 2022, komt dit jaar in de plaats van het Transparantieverslag.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.