Nieuws

Seizoensfinale BusySeasonTalks: AI, teambuilding en spiritualiteit

Het derde seizoen van de BusySeasonTalks wordt op 1 juni afgesloten met een 'live' seizoensfinale, die via livestream te volgen is. Het programma gaat in op thema's als technologie, het bouwen van goede teams en spiritualiteit op de werkvloer.

Presentator Gerrit Heijkoop gaat bij de start van de seizoensfinale in gesprek met de founding fathers van BST, Arif Dursun en Hakan Koçak, over het succes van de 'huiskamergesprekken voor accountants' en de invloed daarvan. Natuurlijk is er ook een muzikale opening door Aleks Kayhan.

Drie sessies

Aanvang van de uitzending is 18.45 uur, waarna in de eerste sessie om 19.00 uur wordt gesproken over AI-gedreven verandering. Hosts Mitchell de Caluwe en Tristan X. Brinkert praten met gasten Ikram Vesters-Rhioui, Patrick Gabriels en Joris Joppe over de toepassingen van voornamelijk large language models (agents) en Artificial Intelligence.

In een tweede sessie (aanvang 20.00 uur) gaat het over teambuilding. Hosts Leo Veldhuizen en Lotte van Mierlo gaan met gasten Madelein Meppelink, Frans Erkelens en Bas van Veen in gesprek over hoe teamwork, veerkracht en vertrouwen elkaar beïnvloeden en hoe accountants deze elementen verder kunnen ontwikkelen.

Na het bespreken van enkele actualiteiten spreken hosts Tulay Dilsiz en Charlie Groen in de derde sessie vanaf 21.00 uur met Sharda Nandram, Ruben van Zwieten en Arnout van Kempen over spiritualiteit op de werkvloer.

De seizoensfinale is te volgen via een livestream van de NBA en ook achteraf terug te kijken. Aanmelden kan via de NBA-website.

Podcasts

Mede dankzij de inzet van podcastkanalen is het aantal luisteraars van de talkshow flink toegenomen in het afgelopen jaar. Alle edities zijn nu terug te luisteren via Spotify (te vinden via BusySeasonTalks).

Zo ook de laatste 'reguliere' BST-sessie van het seizoen, op 9 mei, waarin werd ingegaan op actuele thema's die de laatste weken het accountantsnieuws domineerden, zoals de onrust in de financiële wereld, duurzaamheidsinformatie, private equity en zorgen over het mkb. Ook de impact van corona op jonge accountants kwam aan de orde.

Hosts Lotte van Mierlo en Mucahit Cavdar spraken hierover op Clubhouse met 'vriend van de show' en compliance adviseur Arnout van Kempen, Esther Koelewijn-de Graaf (senior manager BDO) en Martijn Jansen (partner PwC). De actualiteiten werden ingebracht door Accountant.nl-hoofdredacteur Marc Schweppe. 'Tekenend accountant' Ferry Timp zorgde na afloop voor de visuele weergave.

Nieuwe hosts

Het team van BST-hosts wordt vanaf 1 juni verder versterkt met Jeffrey Heerschop (projectmanager bij de NBA en bestuurslid van NBA Young Profs), Arthur Jager (Lead Digital Transformation bij Baker Tilly) en Aiman Bentohami (supervisor audit en lid Young Board bij KPMG).

Meer informatie over BST is beschikbaar via de eigen LinkedIn-pagina van de talkshow.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.