Nieuws

Seizoensfinale BusySeasonTalks: technologie, teambuilding en spiritualiteit

Ook het derde seizoen van de BusySeasonTalks wordt afgesloten met een 'live' seizoensfinale. De afronding van de serie 'huiskamergesprekken voor accountants' wordt dit jaar gehouden op 1 juni. Het live programma gaat in op thema's als technologie, het bouwen van goede teams en spiritualiteit op de werkvloer.

Presentator Gerrit Heijkoop gaat op 1 juni eerst in gesprek met de founding fathers van BST, Arif Dursun en Hakan Koçak, over het succes van de wekelijkse talkshow en de invloed daarvan. Natuurlijk is er ook een muzikale opening door Aleks Kayhan.

Aanvang is 18.45 uur, waarna om 19.00 uur wordt gesproken over het thema technologie, AI en ChatGPT. Hosts Mitchell de Caluwe en Tristan X. Brinkert spreken daarover onder andere met Patrick Gabriëls (managing partners assurance bij EY).

In sessie 2 gaat het over teambuilding en het verleggen van (team)grenzen. Hosts Leo Veldhuizen en Lotte van Mierlo praten daarover met luitenant-kolonel Frans Erkelens en BDO-partner Bas van Veen.

In de derde sessie spreken Tulay Dilsiz en Charlie Groen met Sharda Nandram (hoogleraar Nyenrode) en 'vriend van de show' Arnout van Kempen over spiritualiteit op de werkvloer.

De seizoensfinale is te volgen via een livestream van de NBA en ook achteraf terug te kijken. Aanmelden kan via de website van de NBA.

Rapport young profs

Vooruitlopend op de presentatie van hun rapport 'Opvattingen over het accountantsberoep', dat op 9 mei wordt aangeboden aan het bestuur van de NBA, spraken Jeffrey Heerschop en Sjoerdtje Visser van de NBA Young Profs op 2 mei samen met Ruud De Hollander (AFM) en Usha Ganga (NBA) bij BST over de uitkomsten van hun onderzoek onder young profs.

Onder leiding van hosts Mitchell de Caluwe en Tristan X. Brinkert werd ingegaan op aspecten zoals de afnemende 'machocultuur' binnen het beroep, de angst om fouten te maken en de vrees voor reviews van de AFM, SRA en NBA. Ook werkdruk, de invloed van thuiswerken en de aantrekkelijkheid van het vak kwamen aan de orde. Bij dat laatste helpt de aandacht voor duurzaamheidsinformatie, aldus de sprekers.

De visuele weergave van de sessie is te vinden via LinkedIn, terugluisteren kan zoals gebruikelijk via Spotify.

9 mei: actualiteiten

Tijdens de laatste 'reguliere' BST-sessie van het seizoen, op 9 mei, wordt ingegaan op actuele thema's die de laatste weken het accountantsnieuws domineerden, zoals de onrust in de financiële wereld, duurzaamheidsinformatie, private equity en zorgen over het mkb.

Om 20.00 uur spreken hosts Lotte van Mierlo en Mucahit Cavdar daarover op Clubhouse met 'vriend van de show' en compliance adviseur Arnout van Kempen, Esther Koelewijn-de Graaf (senior manager BDO) en Martijn Jansen (PwC). De actualiteiten worden ingebracht door Accountant.nl-hoofdredacteur Marc Schweppe. De vaste 'bard' van de show Aleks Kayhan zorgt voor de muzikale aftrap.

Alle edities zijn sinds dit seizoen achteraf terug te luisteren via Spotify. Meer informatie over BST is beschikbaar via de eigen LinkedIn-pagina van de talkshow.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.