Nieuws

NBA betrekt nieuw kantoor in Hoofddorp

De NBA heeft het vertrouwde pand aan de Amsterdamse Zuidas verlaten en werkt voortaan vanuit kantoorgebouw Pharos in Hoofddorp.

Met tromgeroffel van de band Djembe Agogo, directeur Berry Wammes op klarinet en gebak en champagne nam de NBA op 3 juli het nieuwe kantoor in gebruik. Kantoorgebouw Pharos kijkt uit op het Mercuriusplein en het station van Hoofddorp.

Foto: Centrale hal nieuwe NBApand

Passend, aldus Wammes, want Mercurius was volgens de Romeinse mythologie de god van de handel. En Pharos is de naam van de vuurtoren van Alexandrië. "Een baken dat uitziet over de handel", aldus de NBA-directeur.

NBA-voorzitter Kris Douma sprak van een prachtig nieuw kantoor, "met een frisse blik naar buiten" en hief vervolgens het glas met de aanwezige NBA-medewerkers op de toekomst in het nieuwe pand.

Duurzaam

Pharos is een verzamelgebouw met meerdere huurders. De beroepsorganisatie gebruikt de eerste etage van het kantoorgebouw, dat pal naast het station van Hoofddorp te vinden is. De door de NBA gehuurde kantoorruimte is volledig nieuw en eigentijds ingericht, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt is geweest.

Het kantoor biedt een werkomgeving die ontmoeten en samenwerken faciliteert, maar die ook ruimte biedt om geconcentreerd te kunnen werken. Het pand telt bijna zeventig Arbo-conforme werkplekken, plus zo’n veertig andere werkplekken, inclusief stiltecellen en belcellen.

Foto: interieur nieuwe NBA-pand

Naast een rustig deel in de kop van het gebouw ('Bibliotheek') is er onder meer een centrale werkruimte met zogenoemde aanlandplekken, het 'Plein', en een ruimte voor ontmoeting, de 'Huiskamer'. Bezoekers komen binnen bij het zogenaamde 'Werkcafé', waar ook koffie en thee te vinden zijn.

Vergaderzalen

De nieuwe huisvesting van de beroepsorganisatie beschikt over veel vergaderfaciliteiten, ook voor commissies en werkgroepen en voor evenementen zoals het afleggen van de beroepseed. In totaal zijn er elf vergaderzalen op de etage van de NBA, naast vergaderruimtes elders in het gebouw.

De vergaderzalen dragen niet langer de namen van grondleggers van het accountantsberoep, maar zijn genoemd naar het uitzicht dat ze bieden: Schiphol, Amsterdam, de Geniedijk en het Spoor.

Het kantooradres van de NBA is voortaan Mercuriusplein 3, 2132 HA Hoofddorp. Het postadres is postbus 242, 2130 AE Hoofddorp. De telefoonnummers van de NBA waren recent al aangepast. Het centrale telefoonnummer is 088-4960 301. Net als bij het centrale nummer blijven ook bij interne doorkiesnummers de laatste drie cijfers gelijk aan voorheen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.