Nieuws

Belastingdienst begint met innen van coronaschuld ondernemers

Ondernemers die nog niets van hun coronaschuld bij de Belastingdienst hebben afbetaald, kunnen de komende periode een brief op de mat verwachten. Vanaf nu begint de dienst met het innen van de schulden.

De Belastingdienst heeft de laatste maanden ondernemers bij herhaling gewezen op de betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis. De extra tijd die de Belastingdienst aan ondernemers gaf, eindigde op 28 augustus.

De dienst gebruikt de komende dagen om "de balans op te maken", aldus een woordvoerder van het ministerie van Financiƫn. "Er zal niet gelijk al een leger deurwaarders op pad gaan." Eerst komt er nog een aanmaning. In september zijn ondernemers die al schulden hadden van voor de coronacrisis als eersten aan de beurt.

Nog geen contact

Het ministerie kan nog niet precies zeggen hoeveel ondernemers met een schuld nog steeds geen contact hebben opgenomen met de Belastingdienst. Eind mei hadden ongeveer 51.000 ondernemers nog helemaal geen aflossing gedaan.

Verschillende bedrijven zijn de afgelopen tijd failliet gegaan doordat ze de coronaschuld nu moeten terugbetalen. Recent werd nog bekend dat Doek Retail, met 25 kledingwinkels van Vero Moda, Vila en Pieces, om die reden ophoudt te bestaan.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.