Nieuws

Cfo geeft meer zekerheid aan bedrijfsleiders in economisch onzekere tijden

De waarde van de cfo binnen organisaties is door de aanhoudende economische onzekerheid aanzienlijk toegenomen, vinden negen van de tien bedrijfsleiders. Daarbij gaat het vooral om het beheer van cash, supply chain finance, verzekeringen en grondstoffen.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van softwareleverancier Billtrust, gespecialiseerd in geautomatiseerd debiteurenbeheer en digitale betalingen. Het onderzoek is uitgevoerd door marktanalyse- en adviesbureau IDC, onder 622 bedrijfsleiders wereldwijd.

Volgens Billtrust benadrukt het onderzoek de groeiende verwachtingen richting cfo's; niet alleen om de financiën van het bedrijf te beheren, maar ook om bij te dragen aan belangrijke zakelijke besluitvorming, het bedrijf door onzekere krediet- en financiële markten te loodsen en toezicht te houden op kostenbeheersing in alle afdelingen.

Transformatie

De onderzoeksresultaten benadrukken volgens Billtrust de noodzaak voor cfo's om prioriteit te geven aan een digitale transformatie van het order-to-cash proces. Veel van de ondervraagde bedrijfsleiders stellen dat de huidige inflatiedruk dat proces in hun onderneming flink beïnvloedt.

Zes op de tien respondenten geeft aan dat problemen bij het oplossen van facturatiefouten, veroorzaakt door handmatige gegevensinvoer, een aanzienlijke negatieve impact hebben op het bedrijfsresultaat.

Volgens de IDC-onderzoekers tonen de uitkomsten aan dat cashflow een topprioriteit is geworden voor bedrijven, met name in het middensegment van de markt, waar organisaties vaak worstelen om toegang te krijgen tot kapitaalmarkten en financiering.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.