Nieuws

Nieuwe radiozender gaat toch geen financieel nieuws maken

Financial News Radio, de radiozender die vanaf 1 september een FM-frequentie heeft verworven, gaat toch geen financieel nieuws brengen. De radiozender gaat onder een andere naam een "nieuw radioconcept" opzetten.

Dat meldt het FD. Eerder was de verwachting dat de nieuwe zender een concurrent voor BNR Nieuwsradio zou worden, met financieel nieuws en zakelijke actualiteiten gericht op een jonger publiek.

Die koers is inmiddels verlaten door de nieuwe eigenaar van de radiofrequentie, internetondernemer Joost Zuurbier. Hij verwierf deze zomer tijdens een veiling van radiofrequenties de frequentie van muziekzender Sublime, voor ruim zes miljoen euro.

Radiolaboratorium

Inmiddels heeft Zuurbier als creatief directeur Giel Beelen aangetrokken, die gaat experimenteren met een nieuw radioconcept onder de naam Radio4All, aldus het FD. Volgens Beelen wordt Radio4All een "openbaar radiolaboratorium" zonder vaststaande programmering.

De nieuwe zender gaat niet eerder de lucht in dan per 1 november aanstaande, wat betekent dat het de komende twee maanden stil blijft op de frequentie van Sublime.

Veiling

Hoofdredacteur Marc Adriani van BNR Nieuwsradio is volgens het FD "niet verrast" door de koerswijziging van de potentiële concurrent, want een nieuwszender opzetten is erg arbeidsintensief en daardoor moeilijk winstgevend te krijgen.

De gang van zaken rondom de veiling was volgens Adriani niet correct. BNR, net als het FD onderdeel van FD Mediagroep, werd gedwongen tot een biedingenstrijd voor de frequentie van een nieuwszender. Dat kostte BNR uiteindelijk ruim zeven miljoen euro, wat de zender dwong tot bezuinigingen. "Dit is waarom we vanaf dag één gepleit hebben om ook naar de inhoudelijke plannen te kijken", stelt Adriani in het FD. "Maar daar wilde de overheid niet aan."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.