Nieuws

Omzet Deloitte groeit wereldwijd naar 65 miljard dollar

De wereldwijde omzet van Deloitte, momenteel de grootste accountants- en adviesorganisatie, is in het afgelopen boekjaar 2022-2023 met 14,9 procent gegroeid naar in totaal 64,9 miljard dollar.

Volgens Deloitte groeide de omzet uit de audit- en assurancepraktijk in het afgelopen jaar met 13,8 procent, mede door extra werk rondom duurzaamheidsrapportages. Consulting groeide met 19,1 procent, onder meer dankzij een toename in advieswerk en implementatie op het gebied van digitalisering en artificial intelligence.

In Financial Advisory werd een groei gerealiseerd van 4,7 procent, hoewel de fusie- en overnamemarkt "volatiel" was, aldus Deloitte. De omzet uit herstructureringstrajecten compenseerde die wat rustiger overnamemarkt in het afgelopen jaar.

Risk Advisory had het druk met thema's als cybersecurity en duurzaamheidsrisico's en groeide daardoor met 17,5 procent. Tax & Legal, de combinatie van fiscale praktijk en juridische advisering, realiseerde een groei van 9,1 procent.

Meer cijfers

Inmiddels biedt Deloitte wereldwijd werk aan 457.000 mensen, dat is elf procent meer dan een jaar eerder. Een Global Impact Report verschijnt later dit jaar, zo meldt de organisatie. Deloitte stelt wel alvast de komende tien jaar zo'n drie miljard dollar te willen investeren in projecten met maatschappelijke impact.

De Nederlandse Deloitte-organisatie komt naar verwachting eind september met cijfers naar buiten. Ook de andere grote kantoren komen binnenkort met hun jaarcijfers. PwC was afgelopen jaar nummer twee in wereldwijde omzet, met ruim vijftig miljard dollar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.