Nieuws

BusySeasonTalks gaat in 2024 door met podcasts

De BusySeasonTalks, de reeks 'huiskamergesprekken' voor en door accountants, gaat in 2024 verder met de inzet van podcasts. BST mikt voortaan ook op internationaal publiek.

Recent werd de honderdste uitzending van de BusySeasonTalks opgenomen; een Engelstalige editie, waarin EY-partner Hanneke Overbeek samen met BST-hosts Charlie Groen en Mitchell de Caluwe spreekt over leiderschap en het begeleiden van jong talent.

Vanaf dit jaar wil BST ook soms in het Engels podcasts produceren, om de "internationale horizon te verbreden". Tegelijk blijft het motto "we bespreken alles over accountancy, maar dan luchtig", aldus bedenkers Arif Dursun en Hakan Koçak.

Podcasts

In 2023 verschenen meer dan vijftig afleveringen van BST. Na de eerste seizoenen wekelijks gesprekken te hebben georganiseerd met inzet van de ClubHouse-app, werd in de zomer van vorig jaar omgeschakeld naar podcasts, wegens het grotere bereik en meer flexibiliteit.

Het aantal luisteraars groeit nog steeds, aldus het team van BST. Daarom wordt voor 2024 ingezet op meer afleveringen van de podcast, naast het bijdragen aan live events. Voor dit jaar staat in ieder geval een reeks actualiteitensessies op de rol.

AFM en verkiezingsdebat

In november en december 2023 werd onder meer gesproken met Maaike Klaassen en Ilse Janssen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over hun rol als toezichthouders op het accountantsberoep. Kort voor de Tweede Kamer-verkiezingen organiseerde BST een verkiezingsdebat met jonge accountants die in hun vrije tijd ook actief zijn in de politiek. Ook werd gesproken met de Kwartiermakers toekomst accountancysector over hun slotrapportage.

Daarnaast verzorgde BST twee deelsessies tijdens de Accountantsdag op 23 november, over de arbeidsmarkt voor accountants en over het geheim van high performance teams. Ook die beide sessies zijn terug te luisteren via het BusySeasonTalks-account op onder ander Spotify.

Nieuwe hosts

Vanaf dit jaar zijn twee nieuwe hosts toegevoegd aan het BST-team: Willem Jan de Voogd gaat zich samen met Hakan Koçak focussen op AI en innovatie in de audit. Lisette Bresser richt zich op ESG-content, samen met Tülay Dilsiz-Gedik.

Meer over de BST-podcasts is te vinden via de LinkedIn-pagina van BusySeasonTalks.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.