Nieuws

Producenten industrie iets minder negatief in februari

De producenten in de industrie waren in februari iets minder negatief dan een maand eerder. Dat komt doordat ondernemers positiever waren over de verwachte productie in de komende drie maanden. Daarnaast waren ze minder negatief over de voorraden gereed product. Over de orderportefeuille waren ze echter negatiever.

De index die het vertrouwen meet ging van min 4,4 in januari naar min 4,2 in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het producentenvertrouwen bleef daarmee onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar van min 1,3. Het vertrouwen bereikte in oktober 2021 de hoogste waarde (10,4). In april 2020 werd de laagste waarde (min 31,5) genoteerd.

Vertrouwen

In de meeste branches verbeterde het vertrouwen. De verbetering was het grootst bij de producenten in de papierindustrie en grafische industrie. Daar was het vertrouwen in februari ook het hoogst. In de elektrotechnische en machine-industrie daalde het vertrouwen. De fabrikanten in deze branche waren vooral negatiever over de orderportefeuille.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.