Nieuws

Jubileumeditie NBA Helpt over kwaliteitsbeheersing

Op donderdag 21 maart vindt de 25e editie in de reeks NBA Helpt-webinars plaats, deze keer met als onderwerp kwaliteitsbeheersing.

Onder leiding van host Gerrit Heijkoop behandelt de NBA tijdens de jubileumeditie diverse praktijkvragen uit de NVKS, Handreiking 1111, een update van de herziene Handreiking 1124 en de interpretatie van de Wwft.

Ook komen aandachtspunten aan de orde die opkwamen bij de laatste periodieke toetsing en een tuchtrechtcase in het kader van kwaliteit.

KYC

Op het gebied van KYC (Know Your Customer) lichten de NBA en NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) tijdens het webinar samen een oplossing toe, voor de uitwisseling van KYC-informatie tussen banken en accountants over hun gezamenlijke klant.  

Veel mkb-accountants konden tot op heden geen informatie geven, maar deze ontwikkeling lost dat probleem naar verwachting grotendeels op.

Sprekers

Sprekers zijn dit keer Annette Houwaart-Nonhof (NBA vaktechnische helpdesk en actief in de mkb-praktijk), Ingrid Kempen (Hut & Co. Registeraccountants en mkb-adviseur NBA), Martina Sarris (Novak), Steven Pothof (Q-concepts, lid NBA-werkgroep Fraude), Brenda Talens (DK Accountants & Adviseurs en vaktechnisch adviseur Raad voor Toezicht) en Dirk ter Harmsel (directeur vaktechniek accountancy Alfa Accountants en Adviseurs en lid van de Accountantskamer).

Het online webinar wordt op 21 maart gehouden van 15.00-16.30 uur. De belangstelling is net als bij eerdere edities zeer groot, maar aanmelden is nog mogelijk via nba.nl. Het webinar is na afloop ook terug te kijken op het YouTube-kanaal van de NBA. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.