Nieuws

BST: Over ESG, expats, tijd als valuta en een fusiekantoor

Ook in april hielden de hosts van BusySeasonTalks weer een reeks opmerkelijke podcast-gesprekken.

Gestart in coronatijd, is BusySeasonTalks als initiatief inmiddels alweer drie jaar bezig; na de start via ClubHouse werd later omgeschakeld naar wekelijke podcasts. In april leverde dat onder andere een gesprek op met hoogleraar Jan Bouwens (UvA/Cambridge) en Tjeerd Krumpelman (ABN-Amro), over ESG-doelstellingen en management accounting.

In een Engelstalige editie spraken de BST-hosts met Dritan Dragovic en Martin Skube, twee expats die zich verdiepen in de wereld van cross-border accounting. Van hun nieuwe start in een nieuw land tot het navigeren door de complexiteit van audit en accountancy vanuit een mondiaal perspectief.

Newtone

Ook het beluisteren waard is het verhaal over 'Newtone', de nieuwe combinatie van drie kantoren, met Ron van Deun (partner HLB Witlox) en Stefaan Rodts (ceo PKF Wallast). Wat komt er kijken bij fusies tussen accountants en de strategische beslissingen die daarvoor nodig zijn? En wat is de rol van de externe financier?

Volgens Sebastiaan Tan, cco van Becky Works, is tijd je enige echte valuta. “Hoeveel werk is iets versus de uiteindelijke uitkomst? Maar ook privé: waar wil ik mijn tijd aan besteden?", stelt hij in het gesprek met hem. 

Ook bracht BST een podcast over Opdrachtgerichte KwaliteitsBeoordeling (OKB), naar aanleiding van een recent AFM-rapport. Daarover werd gesproken met Albert Bosch, partner van V&A Accountants-adviseurs en docent auditing aan de VU Amsterdam. 

Actualiteiten

De reeks podcasts van april wordt afgesloten met een actualiteitensessie, waarin Coen Bongers (secretaris CEA), Arnout van Kempen (compliance officer BakerTilly) en Marc Schweppe (hoofdredacteur Accountant.nl) onder meer spreken over de recente berichtgeving rondom examenfraude door accountants.

Meer over de BST-podcasts is te vinden via de LinkedIn-pagina van BusySeasonTalks.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.