Nieuws

Masterclass docenten accountancy over 'Vertrouwen in de toekomst'

De NBA organiseerde ook dit jaar een masterclass voor docenten accountancy. Tijdens de bijeenkomst aan de Hogeschool van Amsterdam op 16 april werden de docenten bijgepraat over thema’s als AI en de duurzaamheidsrichtlijn CSRD.

Thema dit jaar is 'Met vertrouwen de toekomst tegemoet', tevens het vertrekpunt voor alle sessies van de dag. Algemeen directeur Liane Vlaskamp gaf de docenten van de HvA een update over de ontwikkelingen in het accountantsberoep, waarbij vertrouwen een belangrijke rol speelt.

Foto: Masterclass voor docenten accountancy

Haar NBA-collega's Barry van Brenk en Tharik Moussa stonden stil bij recente ontwikkelingen in de praktijkopleiding en de permanente educatie. Robin Hamoen deelde zijn ervaringen als young professional en NBA-ambassadeur.

Vervolgens werden de circa vijftig docenten in interactieve deelsessies bijgepraat over AI door Gerke van Garderen, over CSRD door Jirina van Daal en over de Generatie Z door Renate Brands. Ondernemer en oprichter van bureau 1for2 Social Innovation Kirsten Heukels, sloot de masterclass aan de HvA af met de woorden: "Vertrouwen creƫer je, door je authentieke zelf te zijn."

De NBA organiseert op 15 mei 2025 opnieuw een masterclass voor accountancydocenten, aan de Avans Hogeschool in Breda.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.