Nieuws

Luc Versteijlen RA finalist Audit Awards

Tijdens de jaarlijkse Audit Awards worden in drie categorieën prijzen uitgereikt aan pioniers binnen audit. Luc Versteijlen, auditpartner Qconcepts, is door een internationale jury gekozen tot finalist in de categorie Audit MVP of the Year.

De titel Audit MVP of the Year gaat naar een high achiever; een impactvolle auditor die altijd verder kijkt. Een most valuable person die succes als zijn verantwoordelijkheid ziet en tegelijkertijd anderen ondersteunt en begeleidt om nieuwe doelen te bereiken en hun volledige potentieel te benutten. De focus moet liggen op innovatie binnen het vakgebied.

Finalist

Luc Versteijlen RA werkt bij Qconcepts. Hij maakt deel uit van de vaktechnische afdeling met speciale aandacht voor innovatie en learning & development. Daarnaast is hij parttime docent aan Nyenrode Business Universiteit voor auditgerelateerde vakken. Ook is hij betrokken bij de NBA-werkgroep Accounttech (Taskforce Datadriven Auditing).

Grootste uitdaging

Versteijlen: "Mijn grootste uitdaging bij de transformatie naar een meer datagedreven auditmethodiek is de beschikbaarheid van data, maar ook de verandering in mindset, kennis en vertrouwen voor de auditprofessionals. Mijn doel is om het auditproces met kleine stapjes te veranderen, zonder het verplicht te stellen. Door op de werkvloer te leren, ervaringen tussen de teams en positieve verhalen te delen, veranderen mijn collega's de manier waarop ze werken. Door ervoor te zorgen dat ook de methodologie wordt geüpdatet, voldoen we aan de internationale standaarden voor auditing.

Op onze weg naar het gebruik van steeds meer robotica en tools in de audit zetten we kleine stapjes tegelijk. We startten met de transformatie van standaard bankbestanden (CAMT.053) en auditbestanden. Hierdoor raakten collega's beter vertrouwd met een datagedreven auditaanpak. Na deze ontwikkeling besloten we om robottooling te implementeren om het basisauditwerk te automatiseren. Tegenwoordig beschikken wij over verschillende tools die ons helpen de audit op een efficiënte manier uit te voeren. De toolings kunnen worden onderverdeeld in robottoolings en tools voor datatransformatie. Robotica is zeer nuttig bij gestandaardiseerd routinewerk. Zo wordt de wiskundige controle van jaarrekeningen nu gecontroleerd met behulp van DataSnipper. Dit betekent dat onze professionals meer tijd hebben om data-analyses uit te voeren. Doordat wij de datatransformatieprocessen hebben gestandaardiseerd, kunnen onze professionals direct aan de slag met de analyse."

Stemmen

Tot 7 mei 2024 kan je jouw stem uitbrengen voor de Audit Awards.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.