Nieuws

Omzet Baker Tilly groeit naar 130 miljoen euro

Baker Tilly (Netherlands) NV realiseerde in 2023 een omzet van € 130 miljoen, een stijging van ruim dertien procent ten opzichte van 2022, toen de omzet uitkwam op € 115 miljoen. Alle servicelijnen droegen bij aan de omzetgroei.

De omzet in audit groeide vorig jaar relatief het meeste en ging van 51 naar 59,5 miljoen euro, een plus van 17 procent. In mkb-accountancy en advies (omzet 29 miljoen euro) was de groei relatief het meest bescheiden, met zeven procent meer ten opzichte van 2022. Fiscaal en advisory groeiden in 2023 met respectievelijk 14 en 11 procent. Over de hele linie betekent dat een omzetgroei van 13,1 procent in vergelijking met 2022.

Bestuursvoorzitter Ronald Hoeksel is "erg tevreden" met het resultaat. "De omzetontwikkeling is in lijn met onze strategische doelen", stelt hij op de eigen website. "We zagen in 2023 omzetgroei bij de nieuwe producten op het gebied van ESG-advisory."

Reden voor Baker Tilly om daarvoor een aantal specialisten aan te trekken. Inmiddels werken er bijna duizend mensen bij de Nederlandse organisatie, dat zijn er bijna negentig meer dan een jaar eerder.

Private equity

Baker Tilly staat niet afwijzend tegenover private equity-partijen, zo stelt de bestuursvoorzitter op de eigen website. "Autonome groei alleen is onvoldoende om op termijn een stevige marktpositie te behouden. Om aantrekkelijk te zijn voor medewerkers en om te kunnen blijven investeren in kwaliteit, innovatie en productontwikkeling is schaalgrootte noodzakelijk."

Hoeksel ziet dat "kleine en grote spelers" elkaar opzoeken, waarbij ook private equity-partijen zich melden. "In dit speelveld moeten wij onze positie ook bepalen. Uitgangspunt voor ons is daarbij dat eventuele partners qua kwaliteit en dienstverlening bij onze strategie passen", aldus de topman van Baker Tilly.

Begin dit jaar werd bekend dat de Amerikaanse Baker Tilly-organisatie in zee gaat met twee private equity-firma’s, die samen ongeveer een miljard dollar zouden investeren in het kantoor. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.