Nieuws

Directie de Jong & Laan vervangen, ceo- en coo-positie nog vacant

Jeroen Baake en Marco Herder treden aan als nieuwe directeuren van de Jong & Laan. Ze vervangen het huidige driekoppige bestuur per 1 juli. Voor de ceo- en coo-positie zoekt het kantoor nog passende externe kandidaten.

Wilbert Geijtenbeek

Het kantoor maakte het vertrek van de zittende bestuurders bekend met een persbericht dat op 3 juni op de eigen website verscheen. Bestuursvoorzitter Marco Lokhorst en beleidsbepaler Roland Ogink, die de controlepraktijk aanstuurt, nemen na hun vertrek uit de directie ook afscheid als partner. Horst in ’t Veld zet zijn carrière binnen de openbare praktijk in het kantoor voort.

Jeroen Baake, vestigingsmanager van het kantoor in Vroomshoop, treedt aan als cfo van de Jong & Laan. Zijn collega Marco Herder volgt Ogink op als chief quality officer en beleidsbepaler.

Passende ervaring

In december 2023 maakte de “voltallige partnervergadering” bekend dat de Jong & Laan op zoek zou gaan naar een nieuw directieteam, dat “breder van samenstelling” is en “passende ervaring” heeft met het aansturen van een “sterk groeiende en moderne partnerorganisatie”.

Daarbij zou het kantoor voor het eerst ook directieleden van buiten de eigen organisatie meenemen in het sollicitatieproces. Die laatste kandidaten zijn nog niet gevonden. Wel is duidelijk dat de ceo- en coo-posities worden ingevuld met directieleden van buiten. Dat bevestigt Roland Ogink in een telefoongesprek met Accountant.nl.

Waterland

Ogink licht toe dat de timing van de bestuurswisseling te maken heeft met het aflopen van de vijfjaarstermijn van de directie van de Jong & Laan. Hij ontkent dat er voor de bestuurswisseling gebruik gemaakt is van de procedure die in artikel 13.3 van de statuten van De Jong & Laan Holding is vastgelegd.

Daar staat beschreven dat de medeaandeelhouder, private equity-firma Waterland, het recht heeft om in samenspraak met een der directieleden een ander directielid te ontslaan. “Daar is geen sprake van”, aldus Ogink. “Het gaat om een reguliere bestuurswissel, waarvoor de partnervergadering een speciale commissie heeft opgericht. Die commissie stelt de raad van bestuur samen. Waterland kijkt mee of het geschikte kandidaten zijn. Een extern executive-searchbureau is daarbij betrokken.”

De Jong & Laan hoopt “binnen afzienbare tijd” de ceo en de coo te kunnen presenteren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.