Nieuws

Europese verkiezingen: EY maakt overzicht van fiscale standpunten Nederlandse partijen

Ter gelegenheid van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni heeft EY een overzicht gemaakt van fiscale punten in de verkiezingsprogramma’s van deelnemende Nederlandse politieke partijen.

De Europese verkiezingen bepalen de Nederlandse vertegenwoordiging in het 720 zetels tellende Europees Parlement. De impact van de verkiezingen is niet te onderschatten, stelt EY.

De Europese Unie neemt immers beslissingen over zaken als handel, milieu, veiligheid, sociaal beleid en ook fiscaal beleid, die direct invloed hebben op Nederlandse burgers. Zo zijn diverse politieke partijen voorstander van invoering van een financiële transactietax, een miljardairsbelasting en/of belasting op digitale diensten.

Publicatie

EY heeft de fiscale standpunten van de verschillende Nederlandse politieke partijen gebundeld in een publicatie. De uitgave geeft ook uitleg over hoe het precies zit met de Europese verkiezingen als het gaat om belastingen en welke functie het Europees Parlement heeft in het kader van EU-belastingwetgeving.

Het overzicht is gebaseerd op de verkiezingsprogramma's van de partijen voor de Europese verkiezingen en bijgewerkt tot 29 mei 2024. De uitgave is als download te vinden op de website van EY.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.