Nieuws

Fusie van Alfa en ABAB een feit, eerste participatieronde overtekend

De fusie tussen Alfa en ABAB is een feit. Vanaf 17 juni gaan de twee accountants- en advieskantoren samen verder als aaff, waardoor een nieuwe organisatie ontstaat met een gecombineerde jaarlijkse omzet van 210 miljoen euro en een landelijke dekking.

De nieuwe organisatie kent geen partnerstructuur; de tweeduizend collega's van aaff zijn samen voor honderd procent eigenaar. De eerste participatieronde werd met liefst zestig procent overtekend. "Ons doel is een bedrijf te bouwen waarin ondernemer- en werknemerschap hand in hand gaan", aldus Fouk Tsang, voorzitter raad van bestuur aaff.  

Iedereen ondernemer

"Wij zijn ondernemers die ondernemers adviseren, controleren en ondersteunen. Samen bouwen we aan een onderneming waarin iedere medewerker zich een ondernemer voelt, en waarin we gezamenlijk onze krachten bundelen en succesvol zijn", stelt vice-voorzitter Ronald Meijers. "Als ik kijk naar het succes van de participatieregeling, dan ben ik bijzonder trots dat zoveel collega's dit ook daadwerkelijk voelen."

Volgens cfo Arnoud Bosch stelt de gedeelde visie de nieuwe combinatie in staat om "een ander geluid" te laten horen in de markt. "Door te kiezen voor employee equity benadrukken we ons geloof in de kracht van onze medewerkers en hun cruciale rol in het succes en de groei van onze organisatie."  

Bestuur aaff

Nieuwe naam vanaf 2025

De nieuwe naam aaff is in april al bekend gemaakt. Hoewel aaff geen afkorting is, zit er wel een knipoog in naar het ontstaan van aaff (Alfa en ABAB) en het vak van adviseurs en accountants, zo wordt gesteld.

In 2024 vindt communicatie nog plaats vanuit de bestaande labels ABAB en Alfa. Vanaf 2025 wordt gecommuniceerd onder de nieuwe naam aaff.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.