Nieuws

Immateriële actua

Onder deze noemer bundelt Accountant.nl regelmatig uiteenlopend (kleiner) nieuws van en over accountantskantoren. Al het nieuws (groot en klein) over kantoren en personen is ook te vinden via de button In & Uit.

Persberichten, tips en andere suggesties mogen naar het vaste redactieadres: redactie@accountant.nl.

Countus Audit opent deuren bij Countus Wageningen

Op donderdag 23 mei heeft Countus Audit, onderdeel van Countus, officieel haar deuren geopend bij de vestiging van Countus in Wageningen. Door naast de vestiging in het hoofdkantoor van Countus in Zwolle een tweede vestiging in Wageningen te openen, hoopt Countus Audit personeel aan te trekken in de omgeving Utrecht en de provincie Gelderland.

Tjibbe van der Veer, directeur van Countus Audit: "We hebben in 2023 een nieuwe strategie gevormd waarbij een duidelijke groeiambitie hebben gesteld. Om deze groei te verwezenlijken, is uitbreiding in personeel en locaties noodzakelijk. Wageningen is daarin de eerste belangrijke stap."

Countus Audit hoopt in de toekomst de samenwerking op te zoeken met Countus Barneveld-Ede.

Kab accountants / adviseurs lanceert nieuwe huisstijl

Kab accountants / adviseurs heeft een nieuwe huisstijl gelanceerd. Met het nieuwe motto 'Samen succesvol groeien' zet het kantoor naar eigen zeggen een "stip op de horizon" met "een dynamisch nieuw gezicht". In het nieuwe logo komen volgens het kantoor de ambities tot uiting: "fris en eigentijds, maar nog steeds herkenbaar aan de kleuren blauw en geel, aangevuld met nieuwe tinten die de diversiteit onderstrepen".

Met de nieuwe huisstijl wordt ook een nieuwe naam geïntroduceerd. De naam Kab Accountants & Belastingadviseurs wijzigt in: Kab accountants / adviseurs. Met de gewijzigde naam komt de brede kennis en expertise van de Kab-vakspecialisten beter tot zijn recht, zo stelt het kantoor.

Just Audit richt zich alleen op controle

In februari van dit jaar zijn Tjerk Wolsak en Sven Steijn gestart met een eigen kantoor, onder de naam Just Audit. Het kantoor richt zich vooral op wettelijke jaarrekeningcontrole van middelgrote tot grote bedrijven en op vrijwillige controles van stichtingen.

De naam 'Just Audit' spreekt boekdelen, aldus de beide oprichters. "Wij zijn gespecialiseerd in auditdiensten en niets anders." Volgens Wolsak en Steijn spreekt de duidelijke naam van het kantoor een nieuwe generatie accountants aan, "die op zoek is naar een no-nonsense benadering met impact".

De twee oprichters hebben allebei een achtergrond bij big four-kantoren en zetten die ervaring en expertise nu in voor hun eigen kantoor. Wolsak en Steijn willen een "frisse wind" brengen in het beroep, waarbij innovatie en flexibiliteit hand in hand gaan. Dat moet ook zichtbaar worden door het gebruik van flexibele kantoorruimtes, naast het eigen kantoor in Hoofddorp.

De beide oprichters willen ook actief bijdragen aan onderwijsinstellingen en universiteiten, om jong talent te inspireren om voor een carrière in de accountancy te kiezen. Wolsak en Steijn werken binnen Just Audit samen met twee accountants in opleiding en maken waar nodig ook gebruik van een flexibele schil.

The Audit Generation nu ook in Rotterdam

Een ander audit-only accountantskantoor, The Audit Generation, heeft een nieuwe vestiging geopend in Rotterdam. Tot nu toe had de organisatie kantoren in Bunnik en in Belgrado.

De nieuwe Rotterdamse vestiging staat onder leiding van Pim Carstens, die er "het populairste accountantskantoor van Rotterdam" van wil maken. Naast het voldoen aan kwaliteitseisen en het investeren in innovatie gaat er daarom ook veel aandacht uit naar werkplezier, stelt hij.

De Nederlandse kantoren van The Audit Generation werken nauw samen met een team in Belgrado (Servië). Uitgangspunt daarbij is een data gedreven controleaanpak.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.