Nieuws

Loftrompetten voor Anton Dieleman en Dirk ter Harmsel

Tijdens de ledenvergadering van de NBA op 10 juni in Kamerik werden door voorzitter Kris Douma twee Loftrompetten uitgereikt, aan Anton Dieleman en Dirk ter Harmsel.

Anton Dieleman zet zich volgens voorzitter Douma al jaren "tomeloos" in voor het beroep en de beroepsorganisatie. Hij is sinds 2017 voorzitter van het Adviescollege voor beroepsreglementering, inmiddels omgedoopt tot College voor Beroepsreglementering (CB) van de NBA. "Als het gaat om regelgeving voor accountants, is er de afgelopen jaren helemaal niets dat niet door zijn vingers is gegaan. Zijn goed afgestelde antenne bewaakt niet alleen de kwaliteit van de regelgeving, maar ook de toepasbaarheid ervan", aldus Douma.

Dieleman is ook directeur vaktechniek bij Mazars en bekend om de uitspraak "Wij hebben een prima regelgevend proces… zegt de slager die zijn eigen vlees keurt." Dat typeert hem, stelde Douma: "optimistisch, vrolijk maar door en door kritisch, óók op zichzelf".

Dieleman was zeer verrast door de onderscheiding en benadrukte dat hij het regelgevende werk niet alleen doet, maar samen met het voltallige CB, de subcommissies en alle ondersteuning vanuit de NBA. Ook dankte hij zijn echtgenote "die dit allemaal mogelijk maakt".

Foto: Gerben Pul

Duizendpoot

Ook Dirk ter Harmsel zet zich al jaren zeer intensief in voor de beroepsorganisatie, momenteel voor de NBA maar eerder ook voor de NOvAA. Hij was tweemaal voorzitter van de NOvAA, voorzitter van de ledengroep LOA, plaatsvervangend voorzitter van de NBA, leidt momenteel de faculty Opstellen Samenstellen Verantwoorden (OSV) en is ook lid van de Accountantskamer.

Ter Harmsel was eerder bovendien voorzitter van NEMACC, het kenniscentrum van de Erasmus Universiteit en de NBA voor mkb-accountants. Ook kennen veel leden hem van zijn rol bij de webinars van NBA Helpt. "Met name in coronatijd waren veel accountants aan zijn lippen gekluisterd, als hij de NOW, de TVL of de TOZO ragfijn uitlegde", aldus Douma.

Tot voor kort was Ter Harmsel daarnaast directeur vaktechniek bij Alfa Accountants en Adviseurs, maar inmiddels is hij met pensioen. Een "onvermoeibare duizendpoot", besloot Douma. Ter Harmsel was minstens zo verrast als Dieleman en benadrukte dat hij weliswaar met pensioen gaat, maar zich zeker blijft inzetten voor het beroep.

De Loftrompet wordt uitgereikt aan personen die zich volgens het NBA-bestuur bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de NBA of voor het accountantsberoep.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.