Nieuws

Omzet Grant Thornton Nederland groeit ruim dertien procent in 2023

De omzet van Grant Thornton Nederland is vorig jaar gestegen van 84,4 miljoen euro naar 95,5 miljoen euro; een groei van 13,2 procent. Alle bedrijfsonderdelen droegen hieraan bij.

De omzet in assurance groeide in het afgelopen jaar van 23,7 miljoen in 2022 naar bijna 29,2 miljoen euro in 2023. De general practice ging van 34,3 naar 38,3 miljoen euro. Ook de andere servicelines (advisory en tax) behaalden hogere omzetten. Het bedrijfsresultaat steeg met 6,9 procent naar 17,7 miljoen euro in 2023.

Groei

De groei is autonoom en de investeringen in opleidingen, kwaliteit, ICT en huisvesting gaan onverminderd door, benadrukt de organisatie. "Stevige en gezonde groei van onze financiële resultaten bieden het fundament voor de strategische stappen die wij momenteel zetten om onze organisatie voor onze medewerkers en klanten toekomstbestendig te houden", aldus Marcel Blöte, sinds september 2023 ceo van Grant Thornton Nederland. Hij ziet het komende jaar "met vertrouwen" tegemoet.

De organisatie onderzoekt de mogelijkheid om de groei te versnellen via fusies of overnames, maar maakt geen melding van mogelijke private investeerders. In de VS koos Grant Thornton eerder wel voor private equity.

Verder is door de Nederlandse organisatie een transformatieproces gestart om de dienstverlening aan klanten efficiënter en effectiever te maken. In 2024 is ook gestart met een uitgebreid leiderschapsprogramma.

Geen examenfraude bekend

Er zijn volgens het jaarverslag van Grant Thornton, dat binnenkort wordt gepubliceerd maar is ingezien door Accountant.nl, "geen gevallen bekend" van examenfraude in de organisatie. Er zijn maatregelen getroffen die een eerlijk verloop van kennistoetsen bevorderen, zo wordt gesteld. "Tegelijkertijd kunnen we examenfraude ook niet uitsluiten."

In 2022 heeft Grant Thornton de overgang gemaakt naar de International Standard on Quality Management (ISQM) 1. Inmiddels wordt aan die kantoorstandaard voldaan en daarmee loopt het kantoor vooruit op de implementatie hiervan in de Nederlandse wet- en regelgeving.

Grant Thornton Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd., met ruim 73.000 medewerkers in zo'n 150 landen. In Nederland heeft Grant Thornton acht vestigingen en circa 680 medewerkers. Recent opende het kantoor een nieuwe vestiging in Utrecht.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.